Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poslední dobou se mi na mobilu děje, že se objeví hláška SD kartu můžete bezpečně odebrat, i když jsem ji neodpojovala. Pak se mi nezobrazují soubory, které na ní jsou. Fotky, co jsem na ní měla, se smazaly, ale hudební soubory se ze začátku objevovaly, když jsem telefon vypnula a kartu vyndala a zandala. Hláška se objevovala, když se mobil zapnul. Včera se mi vybil a i když SD kartu vyndám a zandám, tak se hláška objevuje znovu. Je špatná paměťová karta? Děkuji
Dobrý den, nejlépe to zjistíte, když tu kartu zkusíte načíst v jiném přístroji (např. PC nebo NTB). Jestli se to povede, tak si vše z karty zálohujte, kartu zkuste přeformátovat a opět použít v mobilu. Zdravím!
elisa24 - přeformátováním karty jsem myslel ono formátování úplné (nikoliv mít tam zatrženo to rychlé).
Karta by měla být potom bez souborů - zcela čistá. Kopírování či přesun souborů na kartu potom zkuste přímo v PC (a také jejich přehrávání). Soubory volte stejné jako ty, které již dříve mobil našel a přehrával. Ovšem, zdá se, že karta má již něco odslouženo a už se jí nedá věřit.
Nemáte zač.
Už mi to zas nejde. Mám novou paměťovou kartu - zformátovala jsem jí a soubory se stále nezobrazují. Dřív, když jsem připojila mobil k pc, tak jsem ukázaly dvě složky - paměť telefonu a karta. Teď je tam jen složka paměť telefonu.
Dobrý den, přiznám se, že už mnoho dalších rad nemám. Tu novou kartu jste zformátovala na jaký filesystem, resp. zkusile jste i jiný (který nabízí PC)? Zdravím!
Já už jsem neměl dlouho OS Windows spuštěný (používám OS Linux) a ani nevím, jaké Windows máte Vy, ale byla tam možnost formátovat na FAT32, exFAT a NTFS. On by Vám to měl snad říci i návod k mobilu - jakou kartu použít (značku výrobce), jakou maximální kapacitu karty a jak ji zformátovat (starší mobil nemusí umět pracovat s velkokapacitní kartou). Jakou kapacitu má ta nová karta (kolik MB nebo GB)? Vidíte ji v mobilu?
Já se obávám, že už Vám více neporadím. Kapacita karty bude OK, tak snad zkusit, jestli bude rozdíl mezi formátováním na FAT32 a na exFAT (NTFS asi není pro mobil správně). Předpokládám, že na kartu nekopírujete žádné soubory, které jsou označeny v PC jako skryté. Budu ještě přemýšlet, ale nečekejte novou myšlenku . Hodně štěstí.
A na jaký filesystem jsem to měla zformátovat? Nechala jsem tam předvolený. Jak by se to zformátovalo na jiný, než nebízí pc? Děkuji
Mám mobil Huawei LYO-L21, našla jsem, že do něj jde paměťová karta až 128 GB. Mám 64 GB. Na co to zformátovat jsem nenašla. Stáhla jsem si ES File Explorer, pár souborů z té karty v tom mobilu je, ale zdaleka ne všechny.
Děkuji
nevím ale u mého předešlého mobilu -Huawey Y6II (v pc se uklazoval a tak se je tovární značení jako LYO-L21-mám jej asi 2 roky a + či 2 měsíce)-byla psána maximální kapacita karty jen 32GB, tak nevím zda-li tam není chyba ,že ten mobil neumí z 64Gb karty číst.Jinak něco podobného mi dělala karta v Xperii po naformátování v mobilu,ne v PC (v LYO_L21) pak v něm šla dobře.ale byla jen 8GB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.