Dobry den Prosim o radu, reklamuji u alza.cz v prodlouzene zaruce mycku. Eshop mi proplatil diagnostiku u autor.servisu, kde byla zjistena nerentabilni oprava. Pote probehl svoz produktu a Alza.cz mi poslala dobropis na castku ponizenou o jedno procento za kazdy mesic uzivani. V pojistnyc podm.vsak je uvedeno,ze mam narok na vymenu produktu a az v pripade ze neni mozne nabidnout produkt s podobnymi parametry a vlastnostmi, maji mi vystavit dobropis. Na jejich eshopu samozrejme odpovidajici produkty maji ! Prosim o radu jak postupovat a prinutit je aby dodrzeli co sami v PP uvadeji. Zde kopiruji primo z jejich poj.podminek 5. 8.3 Vznikne-li pojištěnému nárok na pojistné plnění, pojistitel po náležitém zhodnocení rozsahu poškození Věci (příp. Administrátor po schválení postupu pojistitelem, který je výlučně oprávněn posuzovat jednotlivé pojistné události): •uhradípojištěnémunákladyzadiagnostikuaopravuzboží, jehož oprava byla vyhodnocena jako účelná (odst. 2) anebo •uhradípojištěnémunákladyzadiagnostikuzboží,jehož oprava byla vyhodnocena jako neúčelná nebo nemožná (odst. 3) a zajistí výměnu Věci; nová Věc je automaticky opětovně pojištěna na dobu 24 (u vybraného typu zboží 36 měsíců) a následujících 12, resp. 36 měsíců (dle zvoleného souboru pojištění) ode dne její výměny; anebo •uhradípojištěnémunákladyzadiagnostikuzboží,jehož oprava byla vyhodnocena jako neúčelná nebo nemožná (odst. 3) a nelze-li Věc vyměnit (není možné nabídnout pojištěnému Věc, jejíž vlastnosti/parametry by odpovídaly poškozené Věci), pojištěnému vyplatí pojistné plnění odpovídající výši časové ceny Věci. Pojistné plnění bude pojištěnému uhrazeno převodem na bankovní účet dle jeho pokynů, příp. bude poskytnut dobropis. Nevznikne-li pojištěnému nárok na pojistné plnění, pojistitel (příp. Administrátor na základě pokynu pojistitele) plnění z pojistné smlouvy odmítne. Dekuji za vasi odpoved Slukova
Je to o slovíčkaření a výkladu pojistných podmínek. V těch totiž není ani slovo o podobných parametrech a vlastnostech, ale o odpovídajících parametrech a vlastnostech ("Věc, jejíž vlastnosti/parametry by odpovídaly poškozené Věci"), což lze opravdu vyložit jako stejné vlastnosti a parametry. Takže není k čemu je nutit, oni vlastní pojistné podmínky patrně dodrželi.
klaraslukova
Ja bych to nenazvala slovíčkaření ale klamání spotřebitele. Všude se ohání tím že vám produkt vymění a pak vám dají jenom dobropis na sníženou cenu což mi je k ničemu protože zato si nový výrobek nekoupím. Solidní společnost vám v prodloužené záruce produkt normálně vymění je jasné že to nebude ten samý protože málokterý produkt se vyrábí 3 a více let náhradního samozřejmě nový model
Já to nevnímám jako slovíčkaření ani jako klamání spotřebitele. Očividně nejde o "klasickou záruku", ale o pojištění, z něhož při pojistné události vznikne nárok na plnění podle podmínek pojistné smlouvy a VOP.
... nelze-li Věc vyměnit (není možné nabídnout pojištěnému Věc, jejíž vlastnosti/parametry by odpovídaly poškozené Věci), pojištěnému vyplatí pojistné plnění odpovídající výši časové ceny Věci.
Pojistné plnění bude pojištěnému uhrazeno převodem na bankovní účet dle jeho pokynů, příp. bude poskytnut dobropis.
Problém by podle mne mohl nastat ve stanovení výše časové ceny Věci, případně v neshodě ohledně formy plnění (převod na účet nebo dobropis).
[Neznám žádnou pojišťovnu, která by v případě pojistné události nahradila plnou kupní cenu poškozené věci, vždycky jsem se setkala s nějakou amortizací.]
Máte pravdu ale já nechci dobropis s poníženou cenou já chci výměnu produktu .na eshopu produkty stejných parametrů mají a nechtějí mě ho vyměnit, přestože to sami jako první možnost v pojistných podmínkách uvádějí
tombrava
Je to jasné, jde o pojistnou smlouvu a ne o klasickou prodlouženou záruku od výrobce či obchodu (NEZAMĚŇOVAT), vyplácí se v tomto případě pojistné plnění odpovídající výši časové ceny věci (amortizace). "Šikovní" prodavači vydávají pojistky za prodlouženou záruku...a "šikovní" pojišťováci vám pak "vysvětlí" proč zrovna ve vašem případě není náhradní plnění možné ) vydělat musí všcichni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.