Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení agregátu

Od: petrvosal odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

A.) mám připojený objekt, ze sloupu vede 400V do elektroměrové skříně, kde je hl. jistič před elektroměrem 3F 25A a poté do rozvaděče kde je hlavní jistič 32A (C), je to správně? Proč je tam celkem vysoký 32A a ještě k tomu C?

B.) Chtěl bych objekt jednou za půl roku na 5 hodin napájet z agregátu, který má jištění 3F10A (B), výkon 6kW.

Příkon objektu je cca 3-4kW. Jaký kabel mohu použít? (5x2,5 stačí?) když je v hl. rpzvaděči hlavní jistič 32A (C)?

Děkuji za vysvětlení

Připojení agregátu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já bych doporučil použít na připojování různých zdrojů dostatečně dimenzovaný paketový přepínač, který svojí konstrukcí zabrání současnému připojení dvou zdrojů.
Buď jeden, nebo druhý!
Na odpojení jen jističem bych nespoléhal, náhoda je blbec!
A pakeťák připojit ZA elektroměr. Nebude měřit odběr z agregátu.
Připojení agregátu #2
petrvosal
hodnocení

Co je to paketový přepínač?

doplněno 15.10.17 22:25:

Třeba tady cz.traconelectric.com/...

Vysvětlil by mi někdo jak se ten přepínač zapojuje? Nerozumím pořádně tabulce, díky.

111®

odchod z přepínače je na svokách L1´= 1a3 propojených, L2=5a7, L3=9a11

vstup sítě pak je na 2, 6 , 10

vstup z agregátu je na 4 , 8, 12

petrvosal
hodnocení

Aha, díky za vysvětlení.

Můžu ještě? Jistič chrání obvod před nabo za jističem?

A ještě vysvětlení této tabulky: cz.traconelectric.com/...

Děkuji moc

111®

chráič před jističem z pohledu dodávky elektřiny teda chránič-jističe-spotřebiče...na jeden chránič může být i více jističů než jeden...tu tabulku nevím...jde o to k čemu patří...

doplněno 18.10.17 19:40:

dnes mne ještě napadlo, že by 3 pólová přepínač nemusel stačit, asi by bylo dobré odpojovat a připojovat vodič N. Takže bych zvolil 4 pakety na přepínači pto 3F+N

hodnocení

0x

No já bych řekl že ten jistič tam funguje jako vypínač ale bez vidění je to věštění.Kabel stačí ALE POZOR s agreátu se nesmí dostat proud do sítě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]