Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace na vařič

Od: viktorka* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny,

potřebovala bych poradit s reklamací na dvouplotýnkový vařič.Při první reklamaci opravovali obě plotýnky(malá se nahřívala a nevypínala se,velká zas nehřála skoro vůbec).Myslím že tam u jedné z nich měnili termostat,druhou jen něco opravili.Při druhé reklamaci už velkou plotýnku měnili celou,u malé opět termostat.Jenže teď opět vařič nejde-Chtěla jsem se proto zeptat jestli mám nárok na vrácení peněz nebo vyměnu zboží.V obchodě mi bylo zděleno,že stejná vada na jedné z plotýnce se mu opakovat 3x.Já sama nevím jestli má ta prodavačka pravdu,když pokaždé opravovali obě.A znovu je zkažená malá plotýnka na tom vařiči.

předem dík za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Dobrý den,

odborný text říká:

Občanský zákoník pojem opětovného výskytu vady po opravě nedefinuje. Soudní praxe však dovodila, že za opětovný výskyt odstranitelné vady po opravě lze považovat výskyt této vady po jejích alespoň dvou předchozích opravách. Podmínkou pro takový závěr ovšem vždy je, aby se jednalo o výskyt a opravu stejné vady. O opětovný výskyt vady po opravě proto nepůjde, vyskytnou-li se na prodané věci a jsou postupně odstraňovány tři různé vady. Na druhou stranu nezáleží na tom, jakým způsobem je jedna a táž vada opravována.

Zaleží tedy na tom, jak se vady projevovaly. Pokud ve všech třech případech docházelo k tomuto: "malá se nahřívala a nevypínala se,velká zas nehřála skoro vůbec" pak máte nárok na odstoupení od smlouvy.

marton*
hodnocení

0x

Pokuď se třkrát jednalo o stejný problém, měla by být možnost zboží vrátit.

zuzee*
hodnocení

0x

Manžel měl 3x v opravě telefon a až když se vada opakovala po čtvrté vrátily peníze. jestli se nepletu

olin*
hodnocení

0x

...na potřetí by Vám měli opravdu peníze vrátit-pokud je to solidní firma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]