Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s vysílačem

Od: suzymon® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Včera večer mi najednou přestaly hrát některé programy a nebyl žádný signál. trvalo to hodně dlouho a ani automatické ladění nic nenašlo. Jelikož vím, že s mojí anténou se nic stát nemohlo a navíc některé programy šly, tak jsem si myslela, že se asi něco stalo u nich s vysílačem. Bohužel nevím kam mám anténu natočenou. Dnes ráno jsem to zapnula a všechno bylo v pořádku a obě televize hrály. A před chvílí mi to zase vyskočilo. Ale teď už nejde vůbec žádný kanál. Nemáte někdo stejné potíže? Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Už se mi to párkrát taky stalo a zatím to byl vždycky buď výpadek vysílače nebo jeho údržba. Zatím bych nějakou dobu počkal a když tak bych si pozval někoho, kdo tomu rozumí a příčinu najde. Těch může být více, napájením anténního zesilovače počínaje (občas odcházejí diody ve zdroji).

hodnocení

0x

Bez konkrétních údajů (adresa nebo alespoň lokalita bydliště, způsob příjmu - pozemní vysílač bez/se zesilovačem signálu) ti neumím poradit. Zkus doplnit.

doplněno 12.10.17 13:04:

@suzymon: A co nějaký ten anténní zesilovač? Nepoužíváš?

V Poděbradech nejspíš chytáš Cukrák, takže pokud není problém u tebe (zesilovač(, tak jedině zkusit na netu zjistit, zda tam nebyla nějaká výluka, údržba apod. Jinak ti poradit neumím.

doplněno 12.10.17 13:23:

@suzymon: To je jiný zesilovač. Mám na mysli anténní zesilovač signálu. Ale ty nemáš anténu připojenou do TV, ty máš "řetězec" video - TV. Kdybych u toho byl a viděl to v reálu, tak za 10 minut nemám co dělat, ale takhle na dálku, když ty jsi - omlouvám se - totální laik, tak je těžké se domluvit. Ale něco zkusím: Kde je druhý konec anténního kabelu, který vede do TV (silný černý kabel na prvním obrázku)?

hodnocení

Ahoj Satam a Kepler. Bydlím v Poděbradech a anténu mám asi na Prahu. Tak jestli toi třeba není nějaký výpadek. Je mi divné, že to ráno všechno normálně naskočilo a za půl hodiny šlus a zase bez signálu.

doplněno 12.10.17 13:04:

A zesillovač tady určitě mám na té druhé televizi. A ta jde ještě přes video a to bych také chtěla vyhodit, ale nevím kam bych zastrčila anténu a jestli by se to nemuselo celé přeštelovat, což asi nezvládnu. Já jsem jednou ten tlustý bílý kabel vytáhla a televize nešla. nebyl signál. První foto je kabel z videa do televize, druhé foto je video, třetí je co je to za televizi.

Problém s vysílačem
Problém s vysílačem #2
Problém s vysílačem #3

hodnocení

Tak ten vede do toho zesilovače a z druhé strany je do toho zastrčená anténa. Posílám foto. To tlusté bílé, to je anténa a to černé je to je v té televizi, na co ses ptal.

doplněno 12.10.17 13:41:

A ta malá černá krabička je zastrčená do proudu tím tenkým kabílkem, má zásuvku. Tak jsem myslela, že to je právě ten zesilovač.

doplněno 12.10.17 14:02:

A Ty si myslíš, že by to mělo vliv i na tu první televizi? Ta je napojená na stejnou anténu. A ty problémy začaly včera u obou televizí naráz, ale neprobíhaly stejně. U té první televize zmizela Prima a barandov a asi ještě tři programy, ostatní hrály normálně, ale u té druhé telky co jsem vyfotila, zmizelo úplně všechno. No, ale asi to nevyřešíme. Já někoho zavolám. Já jen myslela, jestli to není v tom vysílači. Jestli tam není výpadek, nebo tak něco. Ale díky za Tvůj čas.

Problém s vysílačem #4

A právě ten tenký černý kablík je napájení anténního zesilovače, který je nejspíše přímo v anténní krabici na anténě a dělá ti ty problémy, které popisuješ. Bohužel na dálku ti tohle opravit nedokážu, na to si musíš sehnat místního odborníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]