Nejste přihlášen/a.
Velice se omlouvám, ale buď jsem přepracovaný nebo blbý. Nejsem si už ani 100% jistý zapojením led pásků pod linku kde je ovládání "mávátkem". Situace: 3x 1m led pásku (každý pásek pod 1 horní skříňkou). Z každého led pásku vyvedena dvojlinka. Čili trčí mi 3 dvojlinky. Na kraje linky je ještě mávátkový spínač. Z toho jde také dvojlinka.
1) Trafo sapojím do zásuvky na 230V. Z trafa musím napojit ovladač (mávátko) Tzn. spojím oba kabely od mávátka s trafem.
2) Spojím všechny dvojnlinky k sobě (respektive plusy s plusama a mínusy s mínusama samozřejmě)
a teď mi něco uniká, ale nevím co...Nyní musím spojit "mávátko" s led pásky. Kabel mi žádnej nezbyl. Vše viditelné je pospojeno. Je možné, že mávátko je spojeno s prvním led páskem již někde ve skříni? Tzn. někde je to tam zafrézováno a byl vyveden pouze kabel na napojení dalšího led pásku? Nebo mi tam nutně chybí kabel na spojení mávátka a led pásku. Předpokládám, že více variant není.
btw...čím pospojovat dvojlinky? Zkoušel jsem klasickou čokoladu nebo wago svorku, ale všechny jsou oproti kabelu velké.. Dají se koupit menší? Díky
no z těch dvou odkazu to bude to druhé...mě v tom místě kde je nainstalované trčí nad skříňkou 1x dvojlinka bílá a 1x dvojlinka černo-červená
No právě, že žádné další dráty netrčí... jak říkám...všechno co je vyvedeno nad skříňkou je 1x dvojlinka bílá a 3x dvojlinka černo-červená..z toho usuzuju, že ta 1 dvojlinka bílá je spojena už ve skříni...jinak mě to logicky nevychází
Takže to bude tento, zkusím se podívat na zapojení... tady je zapojení - obr. 2; černočervený a černý je vstup, bílý a bíločervený vede na LED - dodržet polaritu!
" Zafrézované"kolečko vidíte na obr.1, podle barev to souhlasí...
Tak v tom případě doplňte typ "trafa", nevím, co jsou první svorky..červenočerný a černý je napájení (vstup) tlačítka...
no jestli se bavíme přesně o vzhledu tak ten to není...pokud o způsobu zapojení tak netuším..Je to prostě zafrézované kolečko...dal bych i fotku,ale nechce se mi ted už do bytu
edit: podle toho obrázku č.2 tzn. oba dráty z bílé dvojlinky do 1 zdířky konektoru trafa a oba dráty dvojlinky černo-červená do druhé?
Když ale porovnám obr.2 - zapojení a obr.3 nebo 4 (kde je foto spínače), tak tam to je opačně, přívod a vývod...pohledám tento spínač ještě jinde, snad bude s "nějakým" technickým listem a zkusím doplnit...nebo se dívám špatně?...
Vypadá to, že ten spínač budete muset demontovat (nebo se k němu nějak dostat) a podívat se na označení přímo u svorek (vlastně vývodů - dvojlinek); In je vstup zdroje, Out je výstup na LED...jedině, že tu bude někdo, kdo tento typ instaloval...ale typ zase neznáme přesně...takže tak...
no tak mi to nedalo a byl jsem to tam nafotit..tohle je aktuální stav...a vidím, že jsem kecal..od mávátka jsou 2 dvojlinky (bílá a černo-červená) a od pásků 3x černo-černevená..nic méně ze zdroje jde pouze ten konec s tím černo zeleným konektorem..nic víc...
Tím pádem pokud se nepletu...mi zbývá spojit pouze červeno-černé dvojlinky k sobě...respektive každou barvu se stejnou..na čež navazuje nadlší můj dotaz...čím? klasicka čokoláda je velká
Polaritu, to je plus a minus, máte dobře? Nemáto to přehozeno na "mávátko"?
Tak je pravděpodobně "vadné" (možná zničené prvním zapojením) mávátko...nevím, zda má nějakou ochranu proti přepólování...máte typ, označení mávátka? Dejte k dispozici, zjistíme snad zapojení (podle barev vodičů)...
tak podle borca z internetového obchodu co to mávátko prodává, kterej se díval do manuálu jsou prej kabely od mávátka udělaný tak, že bilý+bílošedý jsou +-/ do LED pásků a černý+černočervený jsou +-/ do trafa... kterej debil to dal proti logice..by mě nenapadlo, že budu na k černýmu drátu dávat bílej a naopak..
Jak jsem psal 11.10.17 v 19:45, doplnil 19:55 - podívejte přímo na vývody mávátka; na stránkách dodavatele se liší, jak jsem už psal, barvy vývodů mávátka na obrázcích a doporučené zapojení...tak jedině se dostat k popisům na vlastním mávátku...a podle toho zapojit...je to vlastně tak, jak doporučuje dodavatel...
Tak dnes mi došlo nové mávátko z tadyma led-svetla.com/... . Barvy kabelů souhlasí s těmi co mám zabudované v lince. Jen mě zaráží, že tohle mávátko má kabely svedeny do prostoru takového výřezu v tom těle...a to mávátko, které mám nainstalované pod linkou ten prostor má prázdný a žádný kabel z tama netrčí... :-/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.