Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hifi špatně přehrává cd

Od: blk88 odpovědí: 8 změna:

dobrý den, prosím -cd na hifi některé cd přehraje, a některé přeskakuje. co s tím? děkuji za pomoc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

0x

Pokud máte starší CD přehrávač v HiFi věži, bývá někdy pouze zaprášená čočka optiky laserového snímání. Pokud není stářím a časem zmatnělá, někdy stačí ji pouze vyčistit například vatovou štětičkou na čištění dětských oušek namočenou v izopropylalkoholu, který se bezezbytku odpaří a čočka zůstane čistá.

Jenomže do vnitřku CD mechaniky se jen tak nedostanete, chce to svěřit čištění zkušenému servisnímu technikovi, který musí CD přehrávač trošku rozebrat, aby se k tomu dostal a tak to má tak za hodinku za dvě hotové. Pokud zjistí, že už nestačí jenom optiku vyčistit a je zapotřebí vyměnit laser, opět to nějakou dobu trvá, protože ho musí objednat a znovu se dát do práce, takže to něco stojí, ale pokud je to váš oblíbený přehrávač a máte spoustu cédéček, tak se vám to vyplatí.

blk88
hodnocení

dobrý den, co se týče mého přehrávání na hifi, tak některé cd hrají ! cd vypaluji rychlostí 10x, nebo zkusit ještě menší rychlost? děkuji!

Že některá CD hrají neznamená, že závada není způsobena nečistotou jak píše hoststary, zmenšováním rychlosti se nedocílí kvalitnější výpal. Je fakt, že zvyšováním rychlosti kvalita klesá, ale zmenšováním pod určitou hranici také, je lepší volit střední zlatou cestu v rozsahu který vypalovačka umí, je také dobré zkusit zvolit jiného výrobce CDček.

hodnocení

0x

Zkus trochu doplnit informace: Originální/vypalovaná CD? Značka CD, na které vypaluješ? Stáří věže?

Laické čištění optiky ji může i zničit, protože čočka je velice přesně a hlavně citlivě zavěšena a neodborným čištěním se můžou závěsy neopravitelně poškodit. A jestli nejen "některá" CD, ale taky "někdy" CD přehraje a někdy ne, tak je spíš optika na odchodu. Mimochodem nerozumím tomu, že CD "přeskakuje". Pokud skutečně přeskakuje, opět bych to viděl na odcházení optického snímače.

doplněno 15.10.17 12:00:

@zdenda89: RECORDABLE není značka, to znamená, že jsou ta CD nahratelná. Značka je Verbatim, Sony, JVC apod, popř. nějaké NoName (bezejmenné z Kauflandu a podobných zdrojů). A při stáří věže 6-8 let a běžném, ne tedy výjimečném používání, může být klidně ten optický snímač na odchodu.

Rychlost nahrávání ani vypalovací program obvykle nemají na výslednou kvalitu CD (teď nemluvím o nahrávce) vliv.

Doplň proím, ještě tu značku.

doplněno 15.10.17 12:43:

@zdenda89: Hlavně nekupuj Verbatim! Byly považovány za jedny z nejlepších, ale pak firma přesunula výrobu do Číny a Indie a po zjištění, že cca 1/2 je vadných, jsem je přestal úplně používat.

blk88
hodnocení

dobrý den, tak cd jsou -recordtable, hifi už bude taky asi 6-8 roků. vypálená cd ,některá hrají,vypaluji rychlostí-10x. vypaloval jsem v programu-cd burner xp nebo v ashampoo. děkuji !

blk88
hodnocení

dobrý den značka tu není, zkusím koupit sony nebo jinou značku vypálím cd a pak odpovím-děkuji !

hodnocení

0x

Zjistil jsem, že mnoho let vypálená CD mi také nefungují, tak co se dalo jsem zachránil přes PC a uděla nová..., ale ne vše se povedlo..

blk88
hodnocení

dobrý den , tak jsem písničky vypálil na cd Verbatim a je to ok. cd z kaufu jsou brak, vyhodím a budu kupovat jen značkové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]