Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strunová sekačka s nabíjecí baterií

Od: pavlovod odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, koupil jsem před 2 měsíci tuto strunovou sekačku: krovinorezy.heureka.cz/...

Píšou, že před každým sekáním je třeba baterii dobít. To je OK. Teď mi jde ale o to, že zatím jsem ji nenabíjel, nepoužíval a budu ji používat až další rok. Musím baterii tak jako tak teď dobít? Případně ji pak po nějaké, jaké? době dobít zase, i když ji budu používat počítám nejdříve na jaře 2018? Baterie je Lithium 36V - 2.0Ah (72W).

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Li-on baterii není dobré nechat vybít, ztrácí životnost, pokud nepoužívám nářadí s těmito bateriemi tak je stejně jednou za měsíc dám na nabíječku.

pavlovod
hodnocení

Díky za odpověď. Ale jde mi o první nabití. Jestli když počkám do příštího roku, tak jestli to bude OK. Zatím jsem ji ještě nikdy nenabíjel.

Li-ion se dodávají nabité. Tedy většinou ne do plna, ale přes 50% určitě ano. Kolem 60-80% je ideální nabití pro jejich skladování, mělo by přinést menší "stárnutí" akumulátorů

Jenže občas se stane, že jsou akumulátory už starší a skoro vybité. Postupným (ač malým) samovybíjením se vybíjejí stále víc, až dosáhnout "podvybití", které jim opravdu nesvědčí a docela rychle umírají.

V každém případě bude pro baterku lepší, když ji nabijete teď, úplně ideálně ne na 100%, ale tak na 80, pokud ji chcete skladovat delší dobu. Ale i 100% nabití bude pro baterku mnohem lepší, než dlouhodové vybití.

pavlovod
hodnocení

Včera jsem o tom nastudoval nějaké články, píšou tak do těch 60%. A nabít to budu muset tak jako tak. Díky za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]