Nejste přihlášen/a.
ahoj mám subwofer se zesilowačem do auta zesilovač má 700watt. chci to používat doma. nechci kupovat nový zesilovač. jak silné trafo na to mám koupit?autobaterie to zvládala. ale nevím kolik watt musí mít trafo aby to v pohodě utáhlo.
Těch 700W je ovšem klam pro zákazníka.Při 14 V by znamenalo proud o nejméně 50A do reproduktorů.I pro přívody wooferu to nebude víc jako 8 - 10A ve špičkách.Když doma vysolím naplno 120 W zesilovač,tak se sousedi jdo ptát,zda jsme v pořádku.Rozhodně je třeba počítat s napájecím zdrojem kolem 40W.Ten by měl pro klasický obývák stačit.
JABRAKA
Jenže těch 700 W je docela běžný výkon. Nevíte ovšem, že jsou autozesilovače osazeny napěťovým měničem, který dává napětí např. 50 V. Můj zesilovač má jištění 2x20A a už jsem občas pojistky spálil. Co se týká trafa, tak pro plný výkon asi 40 A. Ovšem na akumulátor to nemá. To by muselo být trafo ze svářečky. Autozesilovač napájí hlavně subvoofer a těch usmolených 40 W je k smíchu. Zdroj podobný tvarohu ... K smíchu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.