Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký modem pořídit?

Od: h4ever® odpovědí: 3 změna:

Mám modem Ubee EVM 3200, která mám u UPC pronajatý za 50 Kč na měsíc už několik let. Chci si pořídit vlastní, protože mi to přijde jako vyhazování prostředků. K tomu mám připojený vlastní router jako rozbočovač k domácí síti. Dále telefon s koncovkou RJ11. Vzadu koaxiál a RJ47 k modemu. Bezdrát nepoužíváme, ale co kdyby někdo někdy v budoucnu chtěl použít? Chtěl bych, aby to zařízení bylo co nejlevnější. Co poradíte?

doplněno 08.10.17 02:49:

Modem který mám pronajatý (aspoň myslím):

Technicolor TC7200 je kabelový modem/router UPC doplněný čtyřportovým switchem (RJ45), WiFi 802.11a/b/g/n, USB konektorem a dvěma telefonními linkami (RJ11).

wikina.cz/...

Mohl bych například použít tento modem?

Modem/router s připojením WiFi 802.11b/g/n, rychlost až 300 Mb/s v pásmu 2.4GHz, 4x LAN, 1x RJ-11, WPS

access-pointy.heureka.cz/...

- Mě by zajímalo jaký je v nich rozdíl, protože vidím že ten druhý neobsahuje to písmeno a u typu. WiFi 802.11 ... a nevím co to znamená.

- Taky by mě zajímalo jestli se dá vypnout to vysílání Wifi když ho nepotřebuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

0x
Kabelový modem si od UPC můžeš i odkoupit...
Tvůj odkaz není na kabelový modem s připojením na koaxiál...
forum.zive.cz/...
netgear.com/...
doplněno 08.10.17 07:11: pctuning.tyden.cz/...

111®
hodnocení

0x

ono je otřeba vědět v jakém frekvenčním pásmu a ja kˇodovaný signál UPC používá a podle toho vybrat. Určitě tam nebude vyhovovat modem pro ADSL...nebo zkráceně DSL. co používá O2 a další operátoři. zatím co vy máte 2x RJ11 pro připojení telefonu, modem DSL má 1xRJ11, ale to není pro telefon ale pro přívod toho DSL signálu, což je podstatný rodíl..

matesj
Potřebuje hlavně vstup na koaxiál a né nějaké RJ11...ten je na přídavný telefon(sluchátko) jako bonus pevné linky.
Neboli něco,s podobným standardem...
kabelový modem DOCSIS® 3.0

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]