Miliony rad, tipů a nic konkrétního.Proto píšu sem.Nejake ty základy z auto hifi mám, ale na danou situaci jsem prikratky.Citroen C4 druhé generace(2015),origo rádio s palubním počítačem a samozřejmě bez RCA výstupu na woofer.Takze jsem zapojil aktivní subwoofer na šťávu,a při zapojení zvukového signálu jsem narazil na záhadu.Aktivni woofer má 2 typy vstupů.Jeden jsou 2 cinche pro přepojení s rádiem s RCA výstupem.Origo rádio ho nemá, takže vyřízeno.Druhy vstup je HI-pro připojení z reproduktorů.Tak jsem vytáhl paralelně signál od reproduktorů, připojil a ani ťuk.Po hodinovém maturovani v garáži (nevím jak mně to napadlo) jsem jeden vodič z těch dvou od jednoho reproduktoru vrazil do středu cinche na RCA vstupu a začal woofer hrát jako kráva.Absolutne nesmyslné zapojení, ale funguje.Prosim, vysvětlí mi to někdo?Děkuji.Radim.
Každý,kdo si myslí,že název HIFI je co největší kravál v autě,je úchyl.Hifi reprodukce hudby není nikdy poslech přes Woofer.Ten má jen zdůraznit nízké kmitočty z poslechového zesilovače.Zapojit všechny reproduktory do poslechového výstupu ,znamená mít aspoň základní znaloti o elektroakustice,ne experimentovat.
Nevidím v dotazu nic o tom, že by vyhledával kvalitní a vyvážený hi-fi poslech. I když s Vámi souhlasím, bylo by lepší držet se otázky a na ni odpovídat. Pro tazatele: Když připojíte vysokoúrovňový (zesílený) signál do nízkoúrovňového vstupu, bude zesilovač přebuzený a zvuk velmi zkreslený. Chtělo by to zjistit, proč nefunguje vysokoúrovňový vstup a jestli nemáte něco špatně zapojeno. Návod by mohl napovědět, zda není například potřeba něco přepnout, zesilovač pravděpodobně nebude sledovat a zesilovat oba vstupy zároveň, proto bych očekával přepínač vstupů.
Přesně jak píše mikihans, je potřeba zjistit, proč je (jestli není jen málo vybuzený) vypnutý Hi - input. Na tomto vstupu je přizpůsobovací člen na vyšší napětí a crossover k oddělení nízkých kmitočtů. V obojím může být nějaký problém, ale spíš bych to viděl, že je třeba rádio více zesílit nebo trimrem upravit vstupní citlivost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.