Nejste přihlášen/a.
Motory jsou výkonově stejné, otáčkově skoro stejné - dvojpólové stroje, napájecí napětí je stejné; liší se váhou - 4AP100L-2 váží 20kg (vinutí s největší pravděpodobností vinutí Al, výkon "na hraně", šetření materiálem), 1AP100L-2 31kg (vinutí - Cu, rezerva na přetížení jak po stránce vinutí, tak i magnetického obvodu); a taky jiní výrobci...alespoň, co si pamatuji ze školy a co vidím v technických údajích...možná někdo doplní...
@colombo Může být litina, prozatím jsem ale nikde nenašel konstruční provedení; ale současné motory neumožňují dlouhodobé přetížení, vinutí i magnetický obvod je spočítán tak, aby odpovídal výkonu; nikde jsem neříkal, že je "ošizený",...říkal jsem, že je na hraně - to znamená, že není schopen vydržet dlouhodobé přetížení; prostě se musí obvod navrhovat tak, aby vyhovoval výkonem pro dané zařízení...
Namátkou něco o Al vinutí motorů
Když uvádíš hmotnost motorů, tak ten rozdíl v motorech by mohl být, že 1AP má litinovou kostru a je tedy těžší; 4AP bude mít hliníkovou kostru a je lehčí.
Vinutí je určitě z měděného vodiče (nevím o tom, že by se vyrábělo vinutí z hliníku). A protože je to označení Siemens, tak ten motor rozhodně není ošizený nebo na hraně.
4AP100L-2 je novější verze. Dříve bývaly motory dost silně předimenzované a pak se začalo více šetřit, tak to je si myslím ta snížená hmotnost. Celý život dělám v energetice a průmyslu a motor s Al vinutím jsem zatím neviděl... Ale viděl jsem Al vinutí u levných svářeček a teďka je ještě hit - hliníkové poměděné startovací kabely...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.