Nejste přihlášen/a.
vrtal jsem v cihlové zdi a najel jsem do kabelu, vysekal jsem to kolem něj, mám tam již Cu kabel. Jsou obnažené 2 vodiče ze 3, je to kabel pro světla. Stačí obnažené vodiče omotat řádně páskou i vulkanizační a zazdít? Případně jak to místo opravit?Děkuji
2x
Dobrý den, pokud je poškozená pouze izolace vodičů, tak by mělo stačit její "doplnění" - tedy, každý vodič samostatně znovu zaizolovat páskou a celé postižené místo ještě omotat také. Hlavně si vypněte elektřinu, než se do toho pustíte. Zdravím!
doplněno 09.10.17 08:53:
miro - ano, také si myslím, že prerušovat nepoškozený vodič a následně ho zase spojovat je zbytečné.
Já kromě zaizolování, ještě izolaci zatavím tavnou pistolí a je to spolehlívé. Samozřejmě pokud je poškozena jen izolace kabelu..
-miro
1x
Pozvat elmontéra a ten to opraví lisovací spojkou. Jde to i bez přerušení ostaních vodičů pomocí smršťovací zip ma/...
Jenom bude potřeba kabel víc obnažit aby bylo víc místa na práci.
je to kabel 6mm,chci se optat,existují nějaké spojky jako wago které by spojili 6mm vodič?Děkuji
Tazatel tou 6-kou míní asi průměr kabelu, ne vodiče...
doplněno 09.10.17 14:48:
Asi počkáme na tazatele, až nám to podrobněji vysvětlí...jinak hádáme, co ve stěně skutečně je...
doplněno 09.10.17 14:49:
A tazatel píše, že je to kabel pro světla...že by tam měl šestku?
0x
vypnul bych jističe,dostatečně to okolo vysekal ten kabel v místě poškození přestřihl rozizoloval na jednotlivé žíly ty spojil vagosvorkama pak to v rámci možností zaizoloval igelitovou izolační páskou a zazdil
Nějak si nemohu představit, jak spojit rovný zazděný přestřihnutý kabel WAGO svorkami...asi bych ho nenatáhl, abych dostal oba konce do svorky...jedině použít na každou žílu svorky dvě a k tomu kus patřičného vodiče...ale tím si mohu zadělat na další problém v budoucnu...osobně bych kabel nestříhal, pouze dostatečně zaizoloval jak jednotlivé žíly, tak celek...vím, není to nic moc, ale, pokud se jedná o světlení...
doplněno 10.10.17 11:11:
Přívodní kabel pro barák před elměrem? Nebo už za...?
omylem jsem vás mystifikoval, je to přívodní kabel, omlouvám se.Jsou to vodiče o průřezu 6mm.takové se dají spojit jak? Děkuji
doplněno 10.10.17 11:17: Je to už za elektroměrem
důležité je, jestli jsou poškozeny samotné vodiče, nebo pouze jejich izolace. Pokud jsou vodiče ok (neodvrtal jste kus mědi), pořádně bych to zaizoloval a zbytečně nerozpojoval.
doplněno 10.10.17 13:35:
osobně bych v místě udělal podomítkovou krabičku a napojil to čokoládou, protože do wago svorky to bez prodloužení nedáte. V každém případě bych spoj nedával napevno do zdi.
No tak vetsi e-hemadobruska.cz/...
doplněno 10.10.17 15:04:
Aha, ani jsem puvodne necetl co presne o poctu zil pisou.
Hledal jsem jakejkoliv odkaz, protoze osobne vim na kolik zil to je.
doplněno 10.10.17 14:37:
V tom případě se omlouvám, ale na původně uvedené stránce je o počtu žil pouze věta: Kabelová spojka je určená pro napojení dvou vodičů
Mne osobne nevadi kolik zil tam ma. To co navrhuju je na 5 zil.
Nechce se mi to hledat na KOPOSu, ale i na elektrotechnika-shop.cz/... je uvedeno :
Parametry SP 6 Kabelová spojka v krytu IP67, 5x2,5-6,0mm2, kabel pr.13-18mm, max.35A, L=152mm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.