Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Audio zesilovač - mizení výkonu

Od: len* odpovědí: 2 změna:

Už jsem se v inzerátech na bazarové zesilovače ( pro basu či kytaru ) setkal s přiznáním inzerujícího, že jeho kombo či zesák je super, akorát, že asi po půlhodině přestává hrát... Ale že ho stačí jen vypnout, zapnout a zase jede... Přišlo mi to jako zajímavý folklór nad kterým jsem si nelámal hlavu. Jenže v poslední době jsem se s tím setkal na vlastní oči, resp. uši.

Značkový audio zesilovač ( Technics ), zhruba 50 W, využívaný celou dobu na max. 75 % svého výkonu ( přes bedny 100 W ) hraje nějakých 20 nebo 30 minut bez problémů, ale pak najednou ztichne na nějakých 20% původní hlasitosti a začne zkreslovat ( chraptět ). Zapnutí, vypnutí nepomáhá. Po novém zapnutí za týden hraje zase normálně a po nějakých třiceti minutách opět pokles výkonu a zkreslení zvuku...

Co mu je?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Typuji na některou ochranu koncového stupně. Jak se přehřeje, sníží se výkon, aby se nezničil. Nejspíš jsou ty konce "načatý", proto se přehřívají. Těch příčin může být víc, je potřeba měřit :(

hodnocení

0x

Špatně se chladí, možná zaprášený chladič?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]