Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UHD Smart TV Gogen 4K či Philips 32PHS5301

Od: tomastt odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi, vybíráme novou televizi do obýváku a minulý týden padla volba na Philips 32PHS5301, která je podle recenzí "zlatým středem"mezi televizemi ve své třídě a kvalitou obrazu předstihuje i leckteré Smart Tv od Sony. Dynamická frekvence obrazu u Philipse je 500Hz, což je hodně fajn a proto spolu s dalšími funkcemi, které tv nabízí padla jasná volba na ni. Abych to ale upřesnil, včera jsem viděl v letáku od Electra další, tentokrát UHD Smart TV Gogen TVU40S298 ST WEB a za takovou cenu, jakou ji nabízí (je zlevněná z 11990 na 8490Kč) a jelikož je jen o dva tisíce dražší než výše zmíněný Philips, začalo ve mne hlodat pomyšlení na tuto krásnou 4K Tv. Detailně zkoumám srovnání obou tv a specifikace Gogen tv je napřed samozřejmě v něčem ale také má jinou specifikaci a v porovnání s Philipsem najdu na netu stručnější popis veškerých funkcí, byť DVBT-2 má a i DVB-S2 tuner. Procesorově bude lepšá určitě Gogen ale v porovnání poráží Philips i některé dražší konkurenty svým hodnocením a úsporou energie. Vyznám se v Tv ale zajímá mě Váš názor a zkušenosti s těmito produkty.

televize.heureka.cz/...

televize.heureka.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zatímco můj tata si nedávno koupil 120cm 4K, protože o ní snil celý život, já se rozhoduju, jestli koupit READYHD nebo FULLHD. Normální signál totiž oko nerozezná - resp. rozdíly jsou zanedbatelné. Ona super kvalita obrazu je k ničemu, pokud máte 3 dioptrie nebo na tom pouštíte poškrábaná DVD.

4K bude vysílat cca. v roce 2020 v Německu... nikdo jiný zatím takovou kvalitu do signálu neposílá. Využijete tedy pouze při blueray DVD. A to si nejsem jistý, jestli rozeznáte rozdíl od FULLHD.

V dané ceně bych se ještě zamyslel, jestli zvuk bude dostačující - budete mít napojenou repro soustavu? Jestli ano, proč se pak díváte na "úsporu energie"?

doplněno 03.10.17 15:02:

jo a poslední můj tip byl na televize.heureka.cz/... - jestli se nakonec rozhoupu, asi ji koupím

krtek66

nevím jak ostatní...ale já rozeznám moc dobře obraz kterej má bitrate 15mb/s a 45mb/s...samozřejmě u BR...na Ordinaci nebo zprávy je jedno jakou tv

tomastt
hodnocení

za 1. Je to moc hezké a ano, znám rozdíl mezi Full HD a HD Ready. Televize mi ale padla do oka a doma se také líbí.. Televizi chceme mít v obýváku na stěně a ten zvuk by snad měl být dobrý, repro soustavu ale mám také.. Jde mi také o prostorový zvuk a další. S tou úsporou energie to byla jen zajímavost. Váš tip také nevypadá špatně vůbec.

rv*
hodnocení

0x

Tu gogen o stupeň větší - 43" používám jako monitor k PC. Spokojenost a to i při sledování TV, kde pozemní SD vysílání na 4K rozlišení přepočítá rozumně. Média z domácí sítě přehrává bez problémů. Jen výrobce nezprovoznil nahrávání, takže jestli uvažujete nahrávání z televize, tak tady ne.

hodnocení

0x
Pokud je někdo fajnšmekr, sleduje filmy z BR, tak samozřejmě 4K televizi. Osobně si ovšem myslím, že na běžný koukání bohatě stačí HD televize.
Radši bych koupil co největší úhlopříčku. I 40 se mě zdá málo. Měl jsem 32 palců, koupil jsem 49, měl jsem trochu obavy z větší, ale jak jsem zjistil, mé obavy byly liché a měl jsem koupit ještě větší.
Holt, chybami se člověk učí. Tak příště bude o pár palců navíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]