Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám zkoušečku ZN1, ale potřebuju novou signalizační světelnou doutnavku. Jakou a kde mám koupit? Na té prasklé nejsou žádné parametry![]()
Dal bych tam tuhle. Předřadné odpory jsou už součástí ZN1, takže by to mělo bez problémů fungovat.
Nebo doutnavku DK 613G, kterou seženeš v elektroprodejnách i s předřadným odporem na 230V.
@bmbx: Můžeš poučit laika, jaký je rozdíl mezi doutnavkou ve zkoušečce a signalizační doutnavkou?
@bmbx: Tak je mi jasné, proč si nerozumíme. Já jsem se totiž vůbec předřadným odporem nezabýval a předpokládám, že tazatel použije jen doutnavku, proto jsem napsal, že předřadné odpory jsou součástí zkoušečky.
Aby nedošlo k nedorozumění: ZN1 má dvě oddělené části, doutnavkovou zkoušečku a elektromagnetickou zkoušečku. Já mluvím jen o té doutnavkové.
satam:
z bezpečnostních důvodů nelze zaměnit předřadný odpor ze zkoušečky s předřadným odporem signalizační doutnavky ![]()
Nepsal jsem o doutnavce, ale o předřadném odporu ![]()
Ve zkoušečkách bývá odpor jiného provedení než je v signalizačním doutnavkovém světlu, nebo je složen z více odporů, kvůli bezpečnosti.
Jen jsem myslel, že tvá informace, že signální doutnavka je i s předřadným odporem měla obsahovat, že její předřadný odpor by se ve zkoušečce použít neměl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.