Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám zkoušečku ZN1, ale potřebuju novou signalizační světelnou doutnavku. Jakou a kde mám koupit? Na té prasklé nejsou žádné parametry
Dal bych tam tuhle. Předřadné odpory jsou už součástí ZN1, takže by to mělo bez problémů fungovat.
Nebo doutnavku DK 613G, kterou seženeš v elektroprodejnách i s předřadným odporem na 230V.
@bmbx: Můžeš poučit laika, jaký je rozdíl mezi doutnavkou ve zkoušečce a signalizační doutnavkou?
@bmbx: Tak je mi jasné, proč si nerozumíme. Já jsem se totiž vůbec předřadným odporem nezabýval a předpokládám, že tazatel použije jen doutnavku, proto jsem napsal, že předřadné odpory jsou součástí zkoušečky.
Aby nedošlo k nedorozumění: ZN1 má dvě oddělené části, doutnavkovou zkoušečku a elektromagnetickou zkoušečku. Já mluvím jen o té doutnavkové.
satam:
z bezpečnostních důvodů nelze zaměnit předřadný odpor ze zkoušečky s předřadným odporem signalizační doutnavky
Nepsal jsem o doutnavce, ale o předřadném odporu
Ve zkoušečkách bývá odpor jiného provedení než je v signalizačním doutnavkovém světlu, nebo je složen z více odporů, kvůli bezpečnosti.
Jen jsem myslel, že tvá informace, že signální doutnavka je i s předřadným odporem měla obsahovat, že její předřadný odpor by se ve zkoušečce použít neměl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.