Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo laicky vysvětlit pár pojmů ohledně satelitního vysílání?Jedná se mi o to,že bych si chtěl pořídit satelitní přijímač,ale naprosto nevím,co vše vlastně budu potřebovat,co znamená možnost příjmu ze dvou družic(to se nějak točí s parabolou nebo co?),kde zjistím jaké programy budu moct přijímat?Děkuji předem za osvětlení této tématiky
možnost příjmu ze dvou družic buď multifocusem nebo motorem (drahé pokud Ti jde opravdu jen o dvě družice)
Co budeš potřebovat záleží na tom co, kde (na kolika TV) a v jaké kvalitě chceš sledovat.
Rozepiš se.
Přijímat budu na 1 běžné CRT TV.Žádné HDTV apod nepotřebuji,čili běžná kvalita.Co to je ten multifocus?Jak to funguje?Hlavně mi samozřejmě jde o sledování běžných českých programů.Předpokládám,že nezáleží na typu satelitu,ze kterých družic lze přijímat.
Tady jsou nějaký multifokusy- omko.cz/...
,je to vlastně víc konvertorů na parabole,čím víc jich chceš(družic),tím větší je potřeba parabola,jestli tím typem satelitu myslíš tuner-tak dost záleží co chceš přijímat,musí mít potřebný dekodéry nebo CI šachty na CAM moduly.
Ten multifokus vypadá tak, že se umístí dvě (nebo i více) vnějších jednotek k parabole na takovou hrazdičku v přesně určené vzdálenosti vedle sebe a každá jednotka si pak "šilhá"na ten svůj satelit. Technicky je to sice trochu nečisté (ohnisko paraboly je nejlepší jen jedno), ale funguje to. Je pak třeba zajistit přepínání jednotlivých jednotek na vstup přijímače - vnitřní jednotky. Některé mají zřejmě vstup pro dvě jednotky již zabudován v sobě.
České programy jsou vysílány dokonce na několika pozicích (UPC, CS LINK), některé pořady na některých programech bývají zakódované - je nutná karta a přijímač s dekodérem.
Více např na: parabola.cz/...
Rozumím tomu dobře,že tedy lze např. přijímat z Astry i z Intelsatu?Jde mi o to,že na Intelsatu jsem našel TV paprika,která mě zajímá.Dá se přijímat z obou zároveň,tj,že v nějakém seznamu naladěných programů budou všechny z obou satelitů?Nebo se musí ručně přepínat mezi satelity?Myslel jsem,že si pořídím CS LINK neomezený,jak to nabízejí do smrti už se nic neplatí.Nebo je to nějak jinak?
1) Ta situace je složitější než si představujete. TV paprika a CSlink je "nebe a dudy". TV papriku vysílá platforma DIGI TV. Na to je jiná karta než karta od CS linku. DIGI TV požaduje stálou měsíční platbu, pokud nemluvíme o pirátském přijmu.
2) Promiňte, ale nastavit multifokus na tak rozdílný příjem, když o tom nic nevíte, je dost problém.
3) Podívejte se na stránky CSlinku, SKYlinku a DIGI TV popřípadě UPC - ceny, nabídky programů a pak se rozhodněte.
4) Možná přemýšlejte už o HD přijmu, "už nastupuje"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.