Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení dom. kina s tv

Od: popelka® odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu potřebuji jak propojit tv s domácím kinem,tak aby když se budu dívat na tv programy aby mi šel zvuk do dom.kina.Mám set top box od upc propojeny s tv Samsung tv-ue40eh5300w přes HDMI a dom.kino Lg propojeny s tv přes HDMI.Jak to udělat aby šel obraz a zvuk přes dom. kino.Dekuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Televizi s domácím kinem propojte standartně podle návodu. Aby Vám šel zvuk TV z domácího kina, tak stačí přepnout na dálkovém ovládání od domácího kina tlačítkem TV. Alespoň já to tak mám na dom. kině Sony. Okamžitě po stisknutí hraje zvuk TV na kině. Musím ale ztlumit zvuk na TV, protože ten se automaticky nevypne.

michalt
hodnocení

0x

HDMI kabel zapojte do vstupu HDMI, který je označen že má ARC (musíte se kouknout do návodu TV), předpokladem je, že to Vaše TV má. Dále musíte použít kabel HDMI, který taky má v sobě vodiče pro ARC, pozor první kabely HDMI ARC neměli ( ARC = Audio Return Channel, volně přeloženo, zpětný audio výstup ve vstupu HDMI ). V TV budete mít v audio nastavení něco jako přehrávat přes externí reproduktory, audio soustavu, atd ...

Takže pokud splňují Vaše komponenty LG domácí kino, TV i kabel, že mají ARC, vše by mělo bez problému fungovat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]