Ahoj, prosim poradte mi, jaky si mam koupit smartphone. Mam ted uz dlouho samsung galaxy sII, frci fakt dlouho, ale uz se sem tam seka a tak si chci poridit novej. Moje specifika jsou : A) aby to byl nejlepe samsung B) mam drobne ruce, takze ne nic obrovskeho, idealne rozmeru jako je muj nynejsi telefon C) vetsi pamet D) vydrz baterie E) dobry fotoaparat (8 mega a vic). Kdo se v tom trochu orientujete, prosim o radu. Moc dekuji a preji pekny den
Iphone sice to neni samsung, ale jinak vsechny ostatni pozadavky ma doporucuji treba iphone SE, velikostne ideal, vzhled 5s ale software v 6 nejsem zastancem drahych mobilu, proto bych si iphone 7 treba nikdy nekoupil, dat 20 za mobil je sila, ale SE je dostupny a bezi skvele!
alicepalice
Diky za tip
kypriciprasek
já si chci koupit xiaomi 4A a mám úplně stejné parametry kromě té ruky
vernon
Ubohý displej (pouze IPS LCD), ubohý procesor a ne moc dobře fotící kamera. Dobrá výdrž a slušná cena. Asi tak...
Ty ubohé specifikace ovšem zvládnou vše, co běžný uživatel potřebuje. A ubohý IPS, který používá valná většina výrobců? Nevím jak přímo 4A, ale většina ostatních Xiaomi zařízení má display naprosto bez problému, pěkné barvy, jas, nevím co víc od telefonu za necelé tři tisíce chtít, vypálený oled ale asi ne. Foťáky u Xiaomi celkově žádná hitparáda, nicméně na běžné momentky stačí.
vernon
V životě jsem neviděl vypálený SAMOLED displej, minimálně ne u Samsungu. A to jich mám ve svém okolí několik, včetně mého smartphonu a tabletu. Možná ty první se vypalovaly a rychle u nich stárly modré subpixely, ty dnešní při běžném používání ne.
Velmi funkční, ale zároveň velmi omezený svět jménem Apple. Měl jsem tu čest, už bych to nechtěl. Ať si kdo chce co chce říká, Android je univerzální a se vším kompatibilní. Dokonce už ani ten proklínaný TouchWiz u Samsungů není problém, od Lolipopu je značně odlehčený a nezatěžuje tolik procesor, jako to bylo u starších verzí.
Z běžně dostupného, pokud chcete solidní foťák, iPhone, Samsung, Sony, Huawei a Honor nejspíš nezklamou, solidní výdrž zase nabídnou telefony od Xiaomi. Co se paměti RAM týče, určitě chtít minimálně 2GB. S menšími telefony než je 5" je to trošku problém, možná iPhone SE, Samsung A3, Sony Xperia X Compact nebo XZ1 Compact. S 5" je slušná nabídka Xiaomi Redmi 4X Global, oproti předchozím nabídne o něco málo horší fotoaparát. Za cenu kolem 3500,- je to ale odpovídající záležitost, na běžné momentky naprosto dostačující. Další alternativy pak třeba Nokia 3, Samsung J5, Huawei Nova 2, Xperia XA1... Ideální je najít si nějaké reference na jednotlivé modely, vybrat si, co se líbí a vyhovuje, protože jinak ty telefony zvládnou vše, co člověk potřebuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.