Nejste přihlášen/a.
Měl bych dnes dotaz na místní elektrikáře. Nad kuchyňským stolem mám vyvedený přívod pro světlo. Klasický kabel CYKY 3x1,5mm2 vedený v SDK podhledu. Kabel není nijak poškozen. Doposud na kabelu byla nainstalována klasická objímka s žárovkou přes lustrovou svorku. Používáno hojně hlavně přes zimu. Se světlem nebyl problém. Nyní jsem koupil tyto závěsná světla:
Montáž je velmi jednoduchá. Lanka přikotvit do SDK, spustit na požadovanou výšku, našroubovat světlo na okrasné šroubky a spojit kabely hnědý s hnědým a modrý s modrým. Nic složitého a nic kde by se dala udělat chyba. Zapojoval jsem tak už celý byt včetně zásuvek a neměl jsem problém. Ostatně stejným způsobem byla ta objímka s žárovkou. Jenže jakmile nahodím jistič a zapnu led světlo, okamžitě problikne a zhoří. Takto jsem už odrovnal asi 3kusy (kupoval jsem ještě do zásoby). To samé světlo jsem nainstaloval stejným způsobem i do obývacího pokoje nad pracovní stůl. Tam světlo funguje bez problému.
Může mi někdo říct kde je zakopaný pes? Je možné, že bych měl smůlu na vadné kusy? Podotýkým, že led světlo je 230V podle technického listu. Což byl také jeden z důvodů proč jsem jej kupoval.
Ve vašem postupu jsem nenašel chybu. Takže podle mě nezbyde než měřit a bádat. Nemáte třeba jen čirou náhodou mezi dvěma dráty toho vývodu v kuchyni 2 fáze, tedy 400V místo 230V? Vím, je to blbost, ale náhoda je taky blbec. Nezkoušel jste náhodou jiné LED svítidlo? Sice je divné, ža by 3 svítidla byla vadná, ale není to nemožné. Nic jiného mě nenapadá.
Takly bych to tak viděl, chce to proměřit minimálně vadaskou (ne tužkovou zkoušečkou) , jestli je vše tak jak má být u přívodu..
Jinak, že jste je odrovnal jste zjistil jak? zkusil i jinde? Taktéž - neznáme podrobnosti zda jste elektrikář nebo amatér, ale, vypadl opravdu jistič a ne proudový chránič? to by pak problém mohl být mírně jinde
vadasku mám a tu jsem samozřejmě zkoušel..elektrikář sice nejsem, ale zase nejsem úplně blbej a nějaké základy mám...když to napojím tak se rozsvítí 230V...a v rozvaděči nevypadlo nic.. rozvaděč mám kousek od vypínače toho světla..a jak jsem psal...zapojil světlo, nahodil jistič vč.chrániče, zapnul světlo tlačítkem na stěně...blik...a bylo po světle..jistič nevypadl..drží...
ano izolace je dvojitá...pohledově vidíte bílou izolaci a po dní je hnědou izolací ještě zaizolovaný každý drát zvlášť...už nemám žádné kusy neotestované
Ze zoufalství bych tam nabastlil jiný typ funkční LED, abych si ověřil, že s ní to funguje a že ta světla jsou šmejdy. A pokud nejde o záruku, tak rozebrat a zkontrolovat, jestli tam náhodou číňani nedali americkou verzi zdroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.