Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Impedance 12 ohm

Od: zajda888® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

chystám se koupit nějaký zesilovač 5.1 a připojit k němu reproduktory,co už mám z dřívějška.

Jsem mimo domov,tak volám manželce,jaká je na těch reproduktorech napsaná impedance a ona mi říká,že 12 ohm.

Já měl vždycky zato,že repráky mají 4 nebo 8 ohmů,případně nějaký násobek.Ale 12?

A tak se ptám,pokud se mi nepodaří sehnat nějaký zesík s 12 ohmy,je možno použít vyšší nebo nižší impedanci?

Nebo nejlíp koupit celou sestavu novou?

Opět připomínám,že jsem totální audio-laik,prosím o přihlédnutí k tomuto při psaní odpovědí:).

Děkuji,hezký večer.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vyšší impedance nevadí, jen výkon bude o něco menší. Naopak při nišší impedanci reproduktorů sice bude větší výkon, ale zesilovač bude přetížený, což může vést k jeho poškození.

hm*
hodnocení

3x

Když budou mít repra menší impedanci, než na jakou je zesík, tak výstup zesíku tak jakoby zkratujete. To není dobře.

Když budou mít repra impedanci větší, než výstup zesíku, budou hrát tišeji, jinak by k žádnému poškození dojít nemělo (pokud tedy bedýnky neusmažíte velkým výkonem).

hodnocení

Takže pokud nechci tlačit výkon na maximum,je postačující zesilovač s impedancí 8 ohmů,jestli jsem pochopil správně.

Díky za odpovědi.

hm*

Ano, jen nesmíte při (hlasitém) poslechu překročit povolený výkon reproduktorů (pokud by toho byl zesilovač schopen).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]