Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednání SIM karty ze zahraničí

Od: kohout00* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, nedávno se jeden známý vrátil z polska a říkal že tam mají o dost výhodnější telefonní tarify než u nás v ČR kdy tam např. 2gb internetu stojí 50kč (nevím kolik přesně). A mě by zajímalo jestli nemáte nějakou zukušenost s objednáváním sim karty z jiného státu, pořípadě jakého operátora zvolit za účelem levnějšího internetu.. Mám dual sim telefon, takže jednu kartu bych měl na zprávy a hovory a tu kterou bych si objednával ze zahraničí bych měl čistě jenom na internet a kredit si na ni dobíjel jenom kvůli internetu. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bylo by dobré si uvědomit, že pravidla pro používání té SIM platí v tom konkrétním státě, tedy v Polsku a i po "zrušení roamingu", což není tak docela pravda, by se vám mohlo stát, že spláčete nad výdělkem. Na vašem místě bych si zjistil detailně pravidla pro používání polské SIM v zahraničí.

hodnocení

0x
Mám pocit,že jednou za čas je třeba se s tou kartou přihlásit v domovské síti operátora.Což by pro Vás mohl být třeba výlet alespoň do českého pohraničí.
A nevím,zda se karta nekupuje osobně na jméno.

vernon
hodnocení

0x
Kdyby to bylo tak jednoduché, má polské karty u nás každý. Jenže takhle to nefunguje...
Pokud nežiješ v pohraničí a v dosahu sítě toho kterého polského operátora, nebyla by polská sim výhodnější.
No... ke třem teoretikům výše bych připojil trošku fundovanější odpověď. Ano, polské tarify skutečně nabízejí v porovnání s námi neskutečné ceny za megabajt dat. Bohužel přes to, že europský roaming pro zákazníky padl, roamingové poplatky mezi sebou si dál operátoři platí. Z hlediska operátora je proto nežádoucí aby zákazník byl trvale v roamingovem režimu na který operátor doplácí.
Realita je taková, že 90 % polských operátorů uvádí v podmínkách použití prepaid karet, (které Čechy zajímají nejvíc,) že datové služby poskytuje operátor k neomezenému volání pouze jako bonus a čerpání bonusů je vázané pouze na území Polska. Zbylí dva nebo tři operátoři stanoví podmínku použití dat v roamingu tak, že v cizině je dostupná pouze čtvrtina z dat poskytovaných za dobití. Konkrétně je to třeba u Plus čtvrtina ze 20 giga za každé dobití. Vycházelo mi v přepočtu pět giga za 300 českých korun což zas není takový vývar na to aby to za to stálo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]