Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hifi věže na 3 cd. Proč se už nevyrábí?

Od: jse odpovědí: 14 změna:

Proč se přestali vyrábět tyto mašinky na 3cd? Byly suprové než ty dnešní malinké kšunty jejiž zvuk je jak z plechovek

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě proto, že o ně nebyl zájem. CDéčka už se skoro nepoužívají a ještě to komplikovat měničem? Ty bys v dnešní době vyráběl a snažil se prodávat kazetové magnetofony?*smich*

jofa*

CDéčka nepoužívá většina mládeže kterým stačí pazvuk z mp3 a všelijakých telefonů a tabletů a Bůh ví čeho. O kvalitě zvuku a poslechu nemají ani ponětí. Kdo si chce poslechnout kvalitně zvuk z cd tak toho stojí přehravač 10-15 tisíc plus stereo zesilovač a kvalitní reprosoustavy dvakrát tolik a za to ty peníze dají a mají jen opravdový fajnšmjekři (tzv. audiofilové).

A pak si takový audiofil mého věku proměří sluch a zjistí, že nad 10 kHz neslyší zhola nic. A přejde ho snaha utrácet ..

No..a po tom proměření sluchu..si také může přečíst o tom, že i když z frekvenčního generátoru neslyší třeba více jak 12kHz, tak ve slepém poslechovém testu je i tento člověk rozlišit dobré reproduktory které hrají i 22kHz od horších, které končí na 15kHz..

Ono to prostě není černobílé.

doplněno 23.09.17 16:52:

ra252: ANo samzřejmě jsem myslel reprobedny...terminus technicus.. Nejsem si jistý, zda se ten slepý test netýkal dokonce celého reprodukčního řetězce..Ale závěry co jsem četl jsou velmi zajímavé. Prostě "starší" člověk neslyší třeba těch "čistých" 20kHz.., ale pokud jde o celé spektrum v hudbě, tak "jejich" přítomnost stejně vnímá. A pokud si pamatuji, tak se tam psalo ještě i o daleko vyšších frekvencích než 20kHz..

Asi jste mínil spíš bedny, než samotné reproduktory a nahluchlík jako já pozná spíš kostrbatost frekvenkční charakteristiky levné bedny. Což je taky většinou zásadní odlišnost té dobré a špatné. Ale že by poznal kvalitní MP3 od CD, to sotva. Spíš mizernou nahrávku od dobré.

hodnocení

0x

Ani dříve se CD měniče do HiFi "věží" či sestav moc nepoužívali (tedy tam, kde se opravdu jednalo o HiFi).

Nejčastější využití CD měničů bylo někde v restauracích či kavárnách, kde hudba hrála "na pozadí" celý den. A také v automobilech..To bylo v dobách, kdy se ještě nepoužíval formát mp3..a další komprimované formáty zvuku.

Dnes se Vám na CD v mp3 a velmi slušné kvalitě vejde 5h nahrávek. A pokud chcete ještě více, můžete si pouštět hudbu z externího HDD třeba 1TB a mít tam nahrávky ve formátu třeba FLAC.

Nenapadá mne tedy žádné smysluplné využití CD měničů v dnešní době. Jejich prodej by byl tak v "jednotkách" kusů ročně...A kdo by to vyráběl?

doplněno 23.09.17 14:01:

jse:

Měnič CD neměl s kvalitou zvuku mnoho společného..Kvalitní přehrávače CD se stále vyrábějí a to i s podporou dalších zvukových formátů. Tape deck už je bohužel trochu zapomenutá záležitost. Nicméně pokud Vám doma stále funguje, buďte rád.

Já mám doma sestavu starou cca 18 let a pokud bych chtěl dnes něco co se jí zvukově vyrovná, tak bych musel rozbít hodně prasátek..

jse
hodnocení

mě vždycky se líbil ten krásný dynamický zvuk a ten měnič a kazety na které se moblo nahrávat z cd :) byla to super doba ;) velice kvalitní spotřebiče které mi už jedou 15 let :)

jofa*

Oni jsou i dnes velice kvalitní a kvalitnější s pokročilou technologii než dříve. Jak jsem psal, takové věci jdou na desetitisíce.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nejspis proto ze se dneska pichne do veze nebo nejakeho prehravace flashka a neni treba 3 cd, v aute mam radio na 6CD a snad nikdy sem tam zadne nemel, mam flashku a kdyz me uz ta hudba nebavi tak si ji jednoduse prehraju za jinou

isteron
hodnocení

0x

Mám hifi Philips, má 3xCD a kazeťák, asi 8 rokov. Priznám sa, že tam väčšinou dám len jedno CD, ostaté 2 prehrávače použijem málokedy. Zrejme bol o to malý záujem. Pozri na stránku Philips, či to ešte majú v ponuka. Ja som to kúpil v Nay.

jse
hodnocení

jako já mám taky věž sony a cd použiju jak kdy a kazety hodně málo ale nejvíc se mi líbí audio in. Používám jí jako domácí kino. A divím se co můžou udělat jen dva blbé repráky za tak krásný zvuk :) před deseti lety když jsem ji kupoval stála 4500,-

slon

Nechci ti kazit radost, ale Sony věž, co stála před 10-ti lety 4.500,- neměla nikdy krásný zvuk.

Ale každý máme jiné nároky ...;)

jse
hodnocení

v pohodě. Jako neříkám že to má špičkový zvuk 2x30w ale třeba jsme si koupili do kuchyně věžičku ecg a zvuk je otřesný

ivom
hodnocení

0x

Nevyrábí nebo spíše neprodává se v Evropě nic protože se tak výrobci dohodli. V Japonsku lze běžně koupit nový mini disc rekorder i kazetový magnetofon , deck.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]