Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klávesnice politá vodou - nevím si rady !

Od: jakubh odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, přd 30 min. jsčm si vylil do klávesnice vodu. Jedná se o herní klávesnici genius scorpion za 450 kč. Je to ta NEJLEVNĚJŠÍ VERZE ALE JÁ JI MĚL MOC RÁD. nAVÍC JSEM SI JI KOUPIL PŘE TŘEMI DNY. Vylil jsem tam vodu konkrétně kofolu amíchanou s mirindou. Vysušil jsem ji fénem ale pouze svítí (je herní a je podsvícená) písmwena ale nereagují. Musel jasem si pučit klávesnici od sestry :) Prosím pomozte. Půjde zachránit? Ona ještě svítí ale na nic nereaguje. Svítí pěkně. Děkuji.

doplněno 20.09.17 19:24:

Promintr za gramatiikku ake sestřina klávesnice blbě píšed.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Co nejrychleji odpojit od PC, aby elektrolýza nezlikvidovala spoje. Pak rozebrat, opláchnout vodou, vysušit, smontovat a protože pravděpodobně nebude fungovat, tak koupit novou.

isteron
hodnocení

2x

Horšie je, že je to kofola a mirinda. Takže , keby to bola len voda, to by sa vysušilo, ale keď tam bol cukor, alebo nejaký sirup, to bude lepiť, a nedávam tomu nádej, že znovu bude písať.

Aj táto klávesnica, na ktorej píšem bola poliata, ale len vlažným čajom, bez cukru. Odložil som ju na skriňu, a po 3 dňoch znovu sa dalo na nej písať. Druhý prípad som mal, keď som jedno mesačnú klávesnicu polial síce kávou bez cukru. Niektoré klávesy písali dobre, niektoré lepili aj po dlhom čase, a práve tie najfrekventovanejšie. Takže obliata klávesnica išla do popolnice.

hodnocení

2x

Při ceně té klávesnice nemá cenu váhat. O opravu se ani nesnaž, její výsledek je velmi nejistý nebo obráceně skoro jistý: Ta klávesnice už NIKDY neude fungovat na 100%. Takže si nenič nervy, tuhle rovnou vyhod a kup si novou.

Nevím, proč by neměla fungovat?

hodnocení

1x

Jestli se s tím chceš babrat, tak ji rozeber. Není tam uvnitř nic složitého, jen slída se snímači a silikonová maska s kontakty. Pokud nejsi největší blbec na zeměkouli, tak to dáš. Slídu očisti lihem, gumovou masku v umyvadle v saponátu, stejně tak klávesy. Sestavit až po důkladném vysušení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]