Nejste přihlášen/a.
Často se mi stává, že nový přístroj na baterie funguje a po čase i přesto, že baterie nejsou vybité, si ani neškrtne. Nepomáhá ani výměna baterií za nové. Stalo se mi to u nerez mlýnku na koření, otvírače konzerv a hodin. Nemá s tím někdo zkušenost? Spoje nejsou rezavé ani zašpiněné. Např. otvírač konzerv ukládám bez baterií, aby náhodou nevytekly, protože jsem ho používala zřídka. Zkoušela jsem různé značky baterií a nic. Pokud někdo ví co s tím, budu vděčná za odpověď.
S hodinami problém nemám, ale u ostatních přístrojů se vyhýbám provozu na baterie, ale pokud to jen trochu jde, tak je pořizuji s napájením ze sítě. Bateriové přístroje mají hodně slabé motorky a baterie je s bídou utáhnou když jsou nové. Pak stačí mírné znečištění, ať už od prachu nebo od použití a baterie to prostě neutáhnou. Přístroje, ve kterých se baterie nechávají delší dobu, většinou vyžadují baterie alkalické a tím se provoz docela prodraží. Takže u bateriových přístrojů vždycky zvažuji, jestli použít alkalické baterie nebo nabíjecí akumulátory. Obyčejné baterie jsou pro krátkodobé a jednorázové použití.
Pomohlo by měření. Napájecích článků i těch přístrojů. Nemáte souseda nebo někoho v práci, kdo by na to mrknul s měřákem?
Děkuji za radu, změření mě nenapadlo. To mohu udělat i sama, měřák mám, sice nic moc, ale někdy to funguje. Jinak nemám nikoho, u nás si sousedé nepomáhají a jsou hlavně noví a mladí a ti ani nezdraví. Do práce už nechodím 12 let (to jen tak na okraj). Proto jsem přivítala tyto stránky, moc se mi líbí, že tady lidé nezištně poradí.
Zoxidované spoje. U pochromovaných spojů není oxid vidět. Pořádně veškeré spoje očistit. Kontakty baterií otřít na pevné podložce o papír. Uvidíte jak se na něm budou zpočátku tvořit šedé šmouhy. Plíšky a pružiny oškrabat nožíkem. Někdy je špatný i spoj mezi pružinou a plíškem, že pomůže už jen proletování. Také je možná únava materiálu, a plusový kontakt baterie nedosedá.
Moc děkuji, něco jsem zkoušela čistit, ale zkusím to ještě jednou, to mě nezabije. A pokud by to nepomohlo, myslím, že se svět nezboří, když se těchto (ne)přístrojů zbavím. Zase to nejsou tak cenné věci, jen nerada vyhazuji. Také si ráda hraju a často se mi něco podaří zprovoznit. Přesto děkuji za váš čas a reakci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.