Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční DO

Od: gnusmas odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám starou televizi pro mě neznámé značky Elekta a nefunguje mi k ní dálkové ovládání. Ovládač je zřejmě v pořádku jelikož byla funkčnost infra diody zkušená přes čočku foťáku. Zřejmě poškozený přijímač? Je to opravitelné? Děkuji za odpovědi.
Přeji hezky den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

V první řadě vyměňte baterie v DO. Zkoušení diody nedává smysl,protože je-li vadná dotyková ploška tlačítka,dioda se sice rozsvítí,ale DO fungovat nebude.Oprava je samozřejmě možná,ale je otázka nebude-li stát víc,než zakoupení univerzálního DO.

praivo*

"Zkoušení diody nedává smysl,protože je-li vadná dotyková ploška tlačítka,dioda se sice rozsvítí,ale DO fungovat nebude." - Tak to mi vysvětli...

mkat*
hodnocení

0x

Skus ho rozobrať ,vyčistiť ,daj nove baterie (preletuj kontakty k baterii )a možno bude fungovať.Popripade by si mohol ovladač odskušať na inom pristroji.(Ak maš možnosť )Komunikuje ti dialkove z diodou na telke?(Po zatlačeni povelu ti blika ledka na telke?)Ak ano tak hladaj chybu v televizore.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vyzkoušej jiný, univerzánlí, ovladač. Elektu jsem měl 12 let. Za tu dobu měla 2 malé závady. Byla v ní originální japonská obrazovka, která po těch 12-ti letech ukazovala jako nová. Byla v podstatě totožná s TV Goldstar, stejné díly až na tu obrazovku.

hodnocení

0x

Samozřejmě že když svítí infradioda, tak ovladači nic není, jedině kdyby byl hnutý kmitočet, který je dán keramickým rezonátorem, ale s tím jsem se osobně nesetkal.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Me jeste napadlo, je to originalni DO?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]