Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Měl jsem jako kluk koleje s vláčky.
Po nějaké době jsem je objevil na půdě, ale v dost zbědovaném stavu... Chtěl bych je zprovoznit pro syna.
Také chybí napájecí "adaptér" - tam šlo měnit rychlost a směr jedním otočným kolečkem.
Nevíte prosím někdo co je to za typ kolejí (měřítko) a výrobce, abych se mohl od něčeho odpíchnout a shánět ty díly?
Viz foto.
díky
Ondra
Za komoušů se tady nejvíc prodávaly modely TT a H0.
Od pohledu to připomíná H0 a podle přiloženého metru ten rozchod vidím spíš na 16,5mm, což je právě H0.
Potřebujete trafo s regulátorem a budou to mít v každé prodejně s vláčky. Jsou prodejny i bazary a i na netu toho bude spousta. Na jednom z prvních odkazů jsem našel toto zeleznicni-modelarstvi.cz/...
Na připojení trafa do kolejiště potřebujete dráty a připojovací kolejnici zeleznicni-modelarstvi.cz/...
Tak ať to synkovi drandí
magdon® Podle fotky je to 20mm a Němci jsou vždycky precizní. Myslím, že se bere vnitřní rozchod a to by mohlo být právě těch 16,5mm.
Jj Piko FZ1 - dva kontakty-střídavý proud matně tuším 24V? na výhýbky a další možné zařízení kolejiště a dva kontakty stejnosměrný produ ,regulovatelný 0-12V.Tedy opět pokud pamatuji .Dle rozměrů bych se přiklonil k rozměru H0 ,také jsem před snad milionem let vlastnil-zakladní kruh a spak s přikoupením kolejí a výhýbek ovál s kruhem,jednu základní mašinku a pak rychlíkovou se světýlkem dopředu a dvěni oso vagony. JInak trafo šlo i na autodráhu ITES . Oboje -zdroj a autpdráhu jsem prodl na aukru a za docela dost peněz,vláčky zdědil brách a kde je jim konec nwn.
Ještě doplním o písnuilTonda-ješte se prodával rozměr N.Ale nejvíce doplňků (domečky a další do kolejiště) vagonků a mašinek bylo právě pro H0 pak pro TT a nejméně pro N.Teda alespoň tehdy u nás v Prostějově, hračkářství se říkalo ASO!Před cca45 lety!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.