Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj pro vláčkodráhu

Od: salik® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

Měl jsem jako kluk koleje s vláčky.

Po nějaké době jsem je objevil na půdě, ale v dost zbědovaném stavu... Chtěl bych je zprovoznit pro syna.

Také chybí napájecí "adaptér" - tam šlo měnit rychlost a směr jedním otočným kolečkem.

Nevíte prosím někdo co je to za typ kolejí (měřítko) a výrobce, abych se mohl od něčeho odpíchnout a shánět ty díly?

Viz foto.

díky

Ondra

Zdroj pro vláčkodráhu
Zdroj pro vláčkodráhu #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

3x

Za komoušů se tady nejvíc prodávaly modely TT a H0.

Od pohledu to připomíná H0 a podle přiloženého metru ten rozchod vidím spíš na 16,5mm, což je právě H0.

Potřebujete trafo s regulátorem a budou to mít v každé prodejně s vláčky. Jsou prodejny i bazary a i na netu toho bude spousta. Na jednom z prvních odkazů jsem našel toto zeleznicni-modelarstvi.cz/...

Na připojení trafa do kolejiště potřebujete dráty a připojovací kolejnici zeleznicni-modelarstvi.cz/...

Tak ať to synkovi drandí :)

doplněno 19.09.17 13:11:

magdon® Podle fotky je to 20mm a Němci jsou vždycky precizní. :) Myslím, že se bere vnitřní rozchod a to by mohlo být právě těch 16,5mm.

hodnocení

2x
Hm, to jsem zdědil, ale kam se to podělo už nevím, Ale mám od toho ten napáječ (viz obrázek)
Zde by vám mohli poskytnout ty nejlepší informace: ukralezeleznic.cz/...
Zdroj pro vláčkodráhu #3

hodnocení

0x

Podle mě je to snad "Piko(?) S" s rozchodem 22,5 mm. Koukněte sem.

doplněno 19.09.17 13:06:

Tondac - právě podle toho přiloženého metru to je 22 mm, takže větší, než "Piko H0".

hodnocení

0x
Jen doplním, že jako "adaptér" se používal například PIKO FZ1
Zdroj pro vláčkodráhu #4

Jj Piko FZ1 - dva kontakty-střídavý proud matně tuším 24V? na výhýbky a další možné zařízení kolejiště a dva kontakty stejnosměrný produ ,regulovatelný 0-12V.Tedy opět pokud pamatuji .Dle rozměrů bych se přiklonil k rozměru H0 ,také jsem před snad milionem let vlastnil-zakladní kruh a spak s přikoupením kolejí a výhýbek ovál s kruhem,jednu základní mašinku a pak rychlíkovou se světýlkem dopředu a dvěni oso vagony. JInak trafo šlo i na autodráhu ITES . Oboje -zdroj a autpdráhu jsem prodl na aukru a za docela dost peněz,vláčky zdědil brách a kde je jim konec nwn.

doplněno 19.09.17 20:46:

Ještě doplním o písnuilTonda-ješte se prodával rozměr N.Ale nejvíce doplňků (domečky a další do kolejiště) vagonků a mašinek bylo právě pro H0 pak pro TT a nejméně pro N.Teda alespoň tehdy u nás v Prostějově, hračkářství se říkalo ASO!Před cca45 lety!

isteron
hodnocení

0x

od H0 bola väčšia mierka TT. Napájacie napätie by malo byť na modeli, alebo dotázať sa v niektorej predajni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]