Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led pásek na baterie

Od: michalm* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně krátkého 5cm led pásku na baterie.

LED pásek 12W/m CRI80 IP65 studená bílá

TECHNICKÁ SPECIFIKACE:

Výkon: 12W/m

Napájení: 12V

Počet LED: 60 ks/m

Typ smd: 2835

Věrnost podání barev Ra: CRI>80

Teplota chromatičnosti: studená bílá 6000K

Světelný tok (lm/m): 1100

Úhel vyzařování: 120°

IP krytí: 65, voděodolný, mechanicky odolnější

Kolik a jaké baterie by jste mi doporučili na napájení.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Použijete 12V baterii; nevím, kde toto osvětlení bude provozováno, ale při spotřebě 50mA toto utáhne skoro jakákoli baterie, doba svícení bude záviset na její kapacitě ...pro krátkodobé svícení můžete použít sestavu 8ks článků á 1,5V, třeba velikosti AA, nebo sestavu z velkých monočlánků R20, nebo 12V baterii, nejlépe trakční, kde nevadí krátkodobé vybití, případně i nějakou s menší kapacitou...možností je hodně, záleží na prostoru a účelu použití...při výkonu 0.6W tohoto pěticentimetrového pásku...případně i nějakou Li-ion s napětím kolem 12V...prostě 12V baterii ...

hodnocení

0x

Doporučil bych ti baterii, která má napětí 12V.

Pak záleží jak dlouho chceš tím kouskem svítit. Pokud občas několik sekund, tak klidně knoflíkové baterie. Pokud trvale, tak asi nějaký nabíjecí akumulátor.

michalm*

Bylo by to upevněné na řídících páčkách na kole pro dlouhodobé svícení

jofa*

5 ledek na orientační svícení, aby jste byl viděn, stačí 6V( 4x nabíjecí baterie). Jestli s tím chcete svítit na cestu tak musíte mít vykonovou ledku a ta si vezme 300 -400 mA. To je potom lepší koupit nějaký světlo hotové, nebo koupit baterku 5W Police ( Waterproof) a budete mít světlo jako ve dne. Do toho taky 3 ks nabíjecích.

Prosím, zkus upřesnit, jakou funkci tam ten pásek má mít.

Já mám na kole vysocesvítivé cyklistické světlo s led-diodami. Těleso světla jsem si upravil tak, abych tam mohl připojit olověný akumulátor, který vozím na kole. Takto mi akumulátor vydrží svítit na celý měsíc při době svícení 2hodiny za den.

Pokud s tím chceš svítit na cestu, tak dalebo nesvítíš. Pokud s tím chceš svítit na páčky řazení, abys věděl jakou máš zařazenou kombinaci, tak si myslím, že tě to světlo bude dost rušit při jízdě.

michalm*

Díky všem za rady .) Ten led pásek bych nalepil na čelní stranu páček. Vím, že by to nestačilo na větší osvětlení do tmy, sloužilo by to, jen jako vychytávka na svícení v šeru, ve tmě. 10 cm pásek se mi tam nevejde, proto jen 5cm se 3 led.

Vypadalo by to podobně, jak na tomto videu.

Větší akumulátor bych se bál vozit, z duvodu celkové vodotěsnosti.

jofa*

Jde to různě, no podobné videu koupit tyto diody ( aby to trochu víc svítilo, jsou i slabší 20mA) led-tech.cz/... ke každé 120 Ohmů odpor. Napájení 4 tužkové nabíjecí baterie. Vypínání, stmívání, blikání, krabička na baterie, vypinač, to je další záležitost. Pokud jste v tomto oboru kutil, potom to dáte dohromydy. Jinak něco vědět o zapojení, napětí, proudu.

Čipy 2835 mají větší svítivost než tebou uváděné 5050. Já bych ale doporučil něco s parabolkou. Pásky mají široký vyzařovací úhel, takže svělo nebude svítit přímo před tebe, kde ho potřebuješ, ale do všech stran, takže uvidíš každé křoví na poli vedle cesty ale přehlídneš kamení na silnici.

I ta nejhloupější baterka s tříwatovým COB čipem ti poslouží daleko líp.

eachbuyer.com/...

aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]