Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s WiFi

Od: wifik odpovědí: 6 změna:

Ve čtvrtek jsem koupil nový mobil Xiaomi Redmi 4X a blbne mi na něm WiFi. Občas se mobil na WiFi připojí a pak po chvíli zase odpojí a to třeba i na delší dobu. Někdy to vypíše "Selhání připojení WiFi" a nebo to po mne chce zadat někdy i opakovaně heslo které zadám (určitě správné), ale mobil se i tak k WiFi nepřipojí. Podobný problém mám i na starým mobilu Sony Ericsson Xperia Neo V kde také mi už delší dobu vypadává internet. Mám dojem, že na tom starým mobilu se problém s WiFi o něco zhoršil po tom co jsem začal zkoušet WiFi na mobilu novém. Nevím jestli je tento problém někde v těch mobilech a nebo v routeru. Podle toho, že mi to dělá na 2 mobilech bych usuzoval, že by to mohlo být spíše někde v routeru. S nastavením routeru jsem nic nedělal, protože se v tom skoro vůbec nevyznám. Byl jsem rád, že mi to fungovalo tak jak jsem si to nastavil kdysi před několika léty. Ten router je 5 let starý a je to TL-WR941 ND. Můžete mi k tomu někdo něco poradit čím by to asi mohlo být a co s tím?

K routeru mám připojený kablem počítač a tam mi internet funguje normálně a bez problémů. Před nedávnem byl u mne bratr a připojoval se bez problémů na moji WiFi s notebookem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kde sis ten telefon koupil jaká je tam verze softwaru?

wifik
hodnocení

Koupil jsem ho zde s objednáním přes internet a vyzvednutím na prodejně. Pokud myslíš verzi Androidu tak 6.0.1 MMB29M, verze MIUI jsem měl 8.2.9.0 a dnes odpoledne jsem to aktualizoval na 8.2.10.0 (MAMMIEA).

doplněno 17.09.17 00:34:

Ještě bych doplnil, že někde jsem četl, že na Xiaomi Redmi 4X má být i aktualizace Androidu na verzi 7, ale asi není známé kdy. Je to z neoficiálního zdroje a tak to nemusí být pravda.

wifik
hodnocení

Tak vidím, že můj problém který se tu snažím řešit je asi docela dost zapeklitý a jen tak mi někdo nedokáže k tomu něco poradit. Hledal jsem už ohledně toho něco v internetu, ale zjistil jsem pouze, že docela dost lidi řeší problém s WiFi na mobilu a nějaké řešení najít nemůžou. Jsem z toho docela dost zklamaný, protože na tom WiFi na mobilu mi docela dost záleží. U toho starého mobilu jsem horši funkčnost WiFi bral tak, že je to asi už jeho stářím a opotřebovanosti. Myslel jsem si, že když koupím nový mobil tak mi na něm WiFi bude fungovat bez větších problémů, ale asi jsem se docela dost mýlil.

Zajdi ke kamarádovi a vyzkoušej u něho jak Ti wifi pojede,pak budes s jistotou vědět jestli je to mobilem ,nebo routrem.

Mám v rodině 3 mobily xaomi a wifi šlape perfektně.

Tady se řeší konkrétní problémy xiaomi miuios.cz/...

wifik
hodnocení

Tak to WiFi na tom novým mobilu Xiaomi Redmi 4X se mi nějak zázračně povedlo rozchodit a už několik dnů mi to funguje bez větších problémů. Pravděpodobně pomohlo to, že mne napadlo zkusit vypnout router ze zásuvky a pak ho zase zapnout.

kimbert: Děkují za ten odkaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]