Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon nebere microSD kartu

Od: misa34 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám problém s telefonem ASUS ZenFone ZB500KL. Nelze k němu připojit microSD karta, avšak dle specifikací telefon microSD karty podporuje. Zkoušel jsem dvě o velikosti 2 a 32GB, v jiných zařízeních jsou tyto SD karty funkční. V nastavení telefonu v záložce pro úložiště nelze kartu vidět, není ani ve správcích souboru, či nastavení defaultního uložiště pro fotografie. Dělám něco špatně? Konektor pro SIM2 lze použít i pro připojení SD karty. Přikládám fotku a přeji hezký zbytek dne.

Telefon nebere microSD kartu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwops
hodnocení

1x

Z fotky to tak nevypadá, ale tyhle telefony mívají konektor kombinovaný, každá karta má svoji štěrbinu a svoje kontakty, přestože se jedna o jeden naohýbaný plech. Podle mě tu paměťovku strkáte do prostoru SIMky.

jl
hodnocení

1x

Na přiloženém fotu žádnou SD kartu nevidím. Mělo by to vypadat takto:

Telefon nebere microSD kartu #2
misa34
hodnocení

SD kartu nelze vidět, neboť jsem fotku pořizoval bez ní. Ale jak tak koukám na Vámi přiložené foto, tak SD karta je vložena nad konektorem pro SIM2. Já jsem se ji snažil připojit přímo do konektoru pro SIM2. Tady byl kámen úrazu. Děkuji za vyřešení mého problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]