Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno mi z mého Zenitu E upadlo kolečko pro nastavování časů. Domnívám se, že jde pouze o mechanickou záležitost se šroubky, ale uvnitř je taková dírka, která nechápu na co je. Nejsem vůbec technický typ člověka, takže jsem se chtěla zeptat, zda s tím nemá někdo zkušenost.
Jinak lze časy stále přetáčet, jen to kolečko upadlo, takže to nejde tak jednodušše a hlavně nevidím, na jaký čas to přetočím, ledaže bych si to tam fixem nadepsala.
Děkuji za jakékoliv odpovědi!
V
Kolečko drží pomocí dvou malých červíků (šroubky bez hlavičky) po obvodu kolečka na jeho menším průměru. Stačí nasadit ve správné poloze (aby seděla stupnice časů), zatáhnout červíky hodinářským šroubovákem a je hotovo. Pokud šroubky chybí bude to horší, tak malé se špatně shánějí.
Kepler:
že ti nestojí ani za tu námahu se podívat, jak tam to kolečko drží, když ten foťák vlastníš
satam:
Nejsem si jist, že takový rozměr mají zrovna v každém hodinářství, ale je fakt, že jsem je nikdy v hodinářství nesháněl, protože takových blbostí mám doma hafo, a když není, tak se prostě vyrobí
veronica:
Ta dírka s kolečkem času nesouvisí, kolečko drží na tom větším průměru, podívejte se do kolečka časů, zdali jsou tam malé šroubky, pomocí nich se to připevní.
Foto by nebylo? Nějak si to nedokážu představit, i když jsem toho Zenita kdysi měl.
@bmbx: Mají je v každém hodinářství
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.