Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SD HC karta nekomunikuje

Od: dedousek® odpovědí: 8 změna:

Nafotil jsem SD HC I kartu a po stažení fotek do PC mě foťák hlásí : Chyba paměťové karty,otevřte,prosím,kartu. Když ji dám zpět do čtečky tak v PC jde vše normálně.Když dám do foťáku jinou kartu je vše v pořádku.prosím poraďte jak kartu zase sprovoznit.Děkuji PS. Foťák mám Panasonic DMC FZ28

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Fotky přetáhnout do PC, zálohovat, kartu ve foťáku naformátovat.

hodnocení

Nelze,po vložení do foťáku hlásí výše uvedenou chybu a nelze nic nastavit

Karta bude nejspíš KO. Co je to za značku? Tohle dělají levné noname karty. Jsou to vyhozené peníze.

hodnocení

ADATA micro SD,ale v PC funguje normálně a lze na ni i ukládat

Tak to platí to co napsal kolega výše. Hodit do čtečky, zazálohovat fotky a zkusil bych naformátovat přímo ve foťáku. Pokud ne tak v PC.

hodnocení

Provedl jsem naformátování v PC a foťák hlásí stále stejnou chybu

Zkusit naformátovat kartu v PC, ale pomocí SD card formatter, je volně ke stažení a je to formátovací program přímo na SD karty, mnohdy mi vyřešíil různé problémy s SD kartou ;)

Před tím vším bych udělal ještě jeden pokus - očistit kontakty karty, může tam být nečistota která vadí foťáku, ale je v takových místech, že v PC nevadí.

hodnocení

Děkuji moc,stáhl jsem si Vámi navržený program a pnechal přepsat celou kartu,trvalo to dlouho,ale karta je opět funkční.Ještě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]