Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Rozhodl jsem se začít sbírat tyto drahé kovy, mědi už mám za tento týden něco přes kylo a to mě čeká ještě spoustu starých silných kabelů od buldozeru na zahradě ale i tak se ptám na to kde se dají zdarma tyto kabely nebo spotřebiče z vysokým obsahem mědi získat jako je např. vysavač, mikrovlnka, motory z praček(celou pračku fakt tahat nebudu), popřípadně ty měděne trubičky ze zadu lednic. No prostě zkráta kde získat hodně mědi.
Potom vím že ve starých jističích je poměrně dost stříbra ale kde seženu alespoň tři igelitky těch jističů, napadlo mě zajít do nedalekého opuštěného hotelu kde toho je požehnaně. Potom taky vým že například procesory nebo různé kontaky obsahují pozlacení které se z nich dostane poměrně jednoduchou chemickou cestou přičemž v tom roztoku ve kterém se to dělá vyplave zlato na hladinu a zbytek zlata co se rozpusilo se zas vyloučí jinak. Ale získat těchto kontaktů takové množství aby se to vyplatilo je pro mě zatím nemožné.
No prostě by mě zajímala nejjednodužší cesta jak tyto věci získat halvně zdarma.
Držte se prosím Vás otázek a zdržte se připomínek. Moc děkuji
Kilo mědi za týden, při výkupní ceně cca 100 Kč/kg... No to je teda výdělek. Mimochodem - kolik si představujete. že je mědi například v mikrovlnce? Já to odhaduju tak na 5 až 10 deka (takže na kilo mědi až 20 mikrovlnek)..
Stříbro (co je na kontaktech) se vykupuje cca za 800 Kč/kg. Počítám,že na kilo stříbra by bylo potřeba rozebrat tak 2000 jističů. To teda asi do 3 igelitek nenacpete .
Vraťte se na zem a začněte se živit reálným způsobem.
Zkuste se zdokonalit ve vědeckém přístupu k vašemu problému. Váš předchůdce , Cimrman, již zkoušel vyfukovat tabákový kouř do vody se snahou výroby zlata, ale bohuže s nulovým výsledkem. Inspirujte se a pokračujte v jeho krocích. Nic není nemožné. Držím palce.
PS: Raději to provádějte s křidélky nebo kruhem kolem pasu, aby jste pak z radosti z úspěch nežuchnul do dotyčného rybníka a už si nemohl užít to zbohatnutí. Uložené číslo Dr. Chocholouška v mobilu vám také jistě přijde vhod.
Ono legálně to je téměř nemožné. Konkurence je příliš tvrdá hlavně ze strany opálenějších spoluobčanů a bezdomovců. Cokoliv má hodnotu a někde se povaluje,zpracují rychle a efektivně-kdyby takhle radši šli makat do práce. Legálně seženeš možná tak občas něco,ale k uživení by to mělo hodně daleko. Kdyby to bylo tak jednoduchý tak to taky dělám,za den naložím dva vozíky šrotu,ořežu nějaký silný měděný kabely,vydělám si 3 tisíce za den skoro za nic a jsem vysmátej...ale nejde to
Tipuji, že jsi buď velmi mladý (max. SŠ) nebo nezaměstnaný. Nechceš se tahat s pračkou a chceš to tahat po igelitkách, čili zároveň je jasné, že nemáš ani auto. Přijmi dobrou radu a vykašli se na to. Stát se sběračem kovů na kšeft je velmi špatný napád, ještě to navíc tahat někde amatérsky po igelitkách nebo na zádech v batohu. Asi nečekáš, že ti tu někdo řekne, že támhle a támhle je tolik a tolik věcí, kde si můžeš ZDARMA vybrabčit tolik a tolik zlata, stříbra, mědi atd. Chápu, že asi nemáš peníze a jak se říká, tonoucí se stébla chytá, ale tohle je opakuji v domácích podmínkách na koleni hrozný nápad na zisk peněz. Nikdy se s tím neuživíš, jako přilepšení ke kapesnému nebo jestli si na dávkách je to taky k ničemu. Zabere to horu času a výdělek je naprostá bída. Běž dělat jakoukoliv práci a vyděláš si násobně víc, s mnohem menší námahou. Připomíná mi to tu reportáž, jak nějaký chlap několik nocí vykopával načerno kabely a když ho chytli, tak zjistili, že kdyby se nechal zaměstnat jako kopáč, tak výdělek by výrazně převyšoval to, co by získal prodejem těch kovů o které mu šlo.
U nebo z popelnice to legální není ani náhodou - přestupek, případně krádež. I když je pravda, že nejdřív musí dotyčného chytit.
Ani u popelnice nesmíš brát nic co ti nepatří, nadruhou stranu ani k popelnici nesmíš odkládat odpad.
Řekl bych, že věc odložená u popelnice je opuštěná a může si ji odnést, kdo chce. U nás je třeba zvykem odkládat v igelitkách ke kontenerům věci použitelné a bezdomovci si je odnášejí.
Pokud někdo odloží na veřejně dostupném místě věc movitou(třeba u popelnice), která pro něj měla zřejmě nepatrnou hodnotu, tak se jedná o věc opuštenou a nikomu nepatří.
Takovou věc si může přivlastnit kdokoliv, komu to nezakazuje zákon či právo jiného.
Aby věc mohla být opuštěná, nesmí její odložení být v rozporu se zákony. Např. zákon o odpadech.
Takže pokud se jedná např. o kousky mědi, tak se nejedná o odpad a lze je opustit. Naopak igelitku s plesnivým oblečením opustit nelze.
Napíšu to znova. A červeně, třeba to bude jasné.
Pokud někdo odloží na veřejně dostupném místě věc movitou(třeba u popelnice), která pro něj měla zřejmě nepatrnou hodnotu, tak se jedná o věc opuštenou a nikomu nepatří.
Ano ,věc ležící u popelnice, nemusí být věcí opuštenou.Ale to pak neplní ustanovení, kterým jsem celý příspěvek začal a na který bylo reagováno.
Kousky mědi mohou být klidně i "věc nalezená" - a nálezce ji "nesmí bez dalšího považovat za opuštěnou a přivlastnit si ji."
Má se za to, že si každý chce podržet své vlastnictví a že nalezená věc není opuštěná. Kdo věc najde, nesmí ji bez dalšího považovat za opuštěnou a přivlastnit si ji.
To, že někdo něco odloží u popelnic, ještě nemusí znamenat, že to opustil - typicky záměna igelitek.
V tom případě u nás popeláři kradou suché vánoční stromky, rozlámané postele, židle, televize, šicí stroje, plesnivé matrace a jiné vzácnosti.
Asi by měli jezdit s právníkem a kameramanem. Pro jistotu ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.