Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace v mobilu?

Od: pavel1* odpovědí: 10 změna:

Občas vyrazím autem do města, které neznám. Občas vyrazíme na výlet, tam, kde to neznám. Protože někdy zabloudím, rozhodl jsem se koupit si navigaci. Ale přemýšlím o tom, že by mi mohla stačit navigace v mobilním telefonu. Je použitelná? Máte nějaký tip na dobrou navigaci do mobilu? Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tip určitě mám. Co máte za mobil? A máte v mobilu internet (od operátora, ne přes WiFi)?
doplněno 09.09.17 08:49: Za sebe z těch online můžu doporučit Waze (používám denně), případně umí dobře navigovat i mapy google.
Z těch offline jsem používal mapy Here (dnes Here WeGo).

stefan*
hodnocení

0x
Sygic je zadarmo, offline a celkom spolahliva. Siel som na nej Sr,IT, CR, AT, DE

vernon
hodnocení

0x
Dneska nemá cenu kupovat navigaci zvlášť. Každý má smartphone, každý v něm má internet a každému jako navigace nejvíc vyhovují Mapy Google... ;)

Tyhle odpovědi mám rád. Asi nejsem KAŽDÝ, když mi mapy Google nevyhovují.

Každý ne, proto se ptám na více informací ;) a mně osobně teda jako navigace rozhodně nevyhovují.

Tak já taky jezdím podle Waze - velice mi vyhovuje uživatelská zpětná vazba, kdy se v reálném čase dozvím o kolonách a pod, kdy dokáže podle toho hned přepočítat a změnit trasu.

rv*
hodnocení

0x

Navigace v autě je lepší, než mobil. Neotravuje zbytečnostmi a má vyšší jas. Můžete koupit i s integrovaným "radio" přijímačem dopravní situace, takže se aktualizují nehody a objížďky a přitom nepotřebujete mobilní data. Ale obvykle se nehodí na turistiku, protože baterka moc nevydrží. Když využíváte datový tarif, můžete na navigaci od google na mobilu sledovat online hustotu provozu a třeba objet zácpu na D1. A můžete si stáhnout libovolnou ofline navigaci třeba pro turistiku, nebo cyklovýlety.

ind
hodnocení

0x
Za me navigace je zbytečná zlaty mobil nejvíc u me vitezi mapycz a aponia mapy jsou super funguji i offline

marmar*
hodnocení

0x
Za mě bezplatná aplikace Navigator, která funguje bez mobilních dat, v ní mapy OSM zdarma. Navádí hlasově, varuje před radary, zná jednosměrky a zatím jsem s ní v Česku, na Slovensku a v Německu neměl nikdy problém. Při projetí odbočky okamžitě přepočítá trasu. Zkusil jsem jich hodně, ale tahle mi vyhovuje nejvíc.

No jo, ale bez dat je to obyčejná offline - tedy prakticky totéž, co klasická naviigace v autě. Jenže tím úplně přicházíte o možnost vyhnout se kolonám, nehodám atd.

Chápu, že pokud jendou za týden vyrazíte k tetičce do vedlejšího města - no problem.

Jenže jestliže někdo denně najezdí stovky km, tak za mě jedině onlinovku. Mám dost drahý TomTom, ale od doby, co jsem nainstaloval Waze je TomTom doma v šupleti. Já nemám čas na trávení hodin v kolonách - to si radši zajedu, ale určitě nezůstanu nikde viset.

A jak jsem psal - sežere to cca 1MB na 100km, spíš méně, takže jsem to používal i v zahraničí, když se platil roaming. Nikdy nebyl problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]