Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkon elektrocentrály

Od: hroch* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám elektrocentrálu Unitedpower GG 950 s deklarovaným výkonem 650W, špička 720W. Chci ji použít na ponorné čerpadlo do studny s jednofázovým 2-polovým asynchronním motorem o jmenovitém výkonu 370W. Utáhne to tato centrála? Jedná se mi hlavně o rozběh čerpadla.

Děkuji Zdeněk

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Pravděpodobně ano.
Já si myslím ze zkušeností že ne.Rozběhový proud je tak velký že se centrála odbudí.Doporučuji zkusit, člověk nikdy neví...

Myslím, že asynchronní motor má menší rozběhový proud než zatížený komutátorový motor a 400W vrtačku používám na této centrále zcela v pohodě ;)

Tak to si myslím že je zrovna naopak.Motor s kotvou nakrátko je na rozběh docela zahul.Vrtacka s komutatorem ma lehky rozbeh, ta funguje jednoduše i z umernym meničem
, za to treba ledničkový motor s relé co mà 100VA potrebuje měnič cca 1500W...

Tak to se omlouvám za vyjádření mylné doměnky, každopádně bych to zkusil, nebo bych tam zařadil výkonový termistor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]