Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CA modul pro Ariva 4K

Od: robcar® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chápu to správně, že pro Ariva 4K přijímač potřebuji CA modul v případě použití Skylink karty?

Tedy tento přehrávač:

k24.cz/...

Potřebuje tento CA modul, do kterého pak vložím Skylink kartu:

mall.cz/...

Děkuji.

Hezký večer

doplněno 05.09.17 22:52:

Edit: ještě jsem se díval na ten otvor v přístroji a zdá se mi přesně velká na kartu. Myslím, že CA modul se tam ani nevejde. Pokud zasunu Skylink kartu do otvoru, zdá se, že tam sedí. Nicméně přístroj nic nenapíše, ani to, že by ji neidentifikoval.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Edit 2: tak tady je asi odpověď na můj dotaz:Nastavení parametrů čtečky Oscamu zatím nelze uživatelem změnit přes webové rozhraní Oscam, které se nachází na docela nestandardním portu. Analýzou příslušné aplikace Oscamu jsem zjistil, že konfigurace je primárně udělána pro polské dekódovací karty. Naše dekódovací karty ICE Irdeto Skylink (nebo freeSAT) pracují v pořádku. Čisté Irdeto karty použít zatím nelze, protože běžný uživatel nemá oprávnění si upravit config Oscamu.Musel jsem vyvinout dost značné úsilí, abych nakonec docílil stavu, že i dekódovací karta Skylink Irdeto pracovala v přijímači jako víno. Bylo nutné se dostat do přijímače jako superuser a změnit přístupová práva u příslušných souborů Oscamu a poté je správně nakonfigurovat.S takto nakonfigurovaným Oscamem pracovala také dekódovací karta Irdeto RTVS a Irdeto Volná telka / Plustelka. Pevně věřím, že výrobce do budoucna dovolí konfiguraci čtečky přijímače běžnému uživateli přes webové rozhraní nebo samotný Oscam nakonfiguruje tak, aby pracoval s našimi kartami Irdeto.Karty M7 Irdeto Skylink nelze použít v interním dekodéru z důvodu aplikovaného vyššího zabezpečení na kartě. Pro takovéto karty operátor Skylink doporučuje používat výhradně satelitní přijímače nebo dekódovací moduly s certifikací Skylink Ready. Tento přijímač nemá žádný CI/CI+ slot, ten bude až v dalším připravovaném modelu firmy Ferguson.doplněno 05.09.17 23:06: Edit 3: našel jsem tohle: omko.cz/... kartu mi to nechce číst. Už ale pozná, že ji tam mám. Pořád píše, že musí být vložena čipem dolů, ale to samozřejmě mám. Teď ještě nevím, jakou frekvenci použít - zdali 3,57Mhz nebo 6Mhz. Ani jedna možnost ale aktuálně nejde.

hodnocení

Tak jsem provedl update dle tohoto návodu ferguson-digital.eu/... i přes tento update a postup se mi stále zobrazuje Fail, chip must be face down.Neví někdo, co s tím? Mám aktuálně Ariva-4K-20170615-v05.01.2504-BETA-NewUI

hodnocení

EDIT: dočetl jsem se, že Skylink vydal nové karty Skylink Irdeto Standard HD, ale nevím, zdali mám ICE nebo Standard HD a zdali v případě druhé zmíněné by šla použít do Arivy 4K přes CAM :-/ Ach jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]