Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který telefon

Od: xida odpovědí: 3 změna:
Po dlouhém přemýšlení mě napadlo nahradit starý telefon ,napadl mě : Samsung Galaxy J5(2017) nebo Xiaomi redmi note 4 3/32 nebo 4/64 , Xiaomi mi5x (až spadne cena) popř. Nějaké vaše návrh
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

2x

Za sebe bych dal hlas Redmi Note 4. Nabízí jeden z nejlepších poměru cena/výkon, pokud tedy vyhovuje větší úhlopříčka. Design telefonu je pěkný a decentní, čtečka rychlá, super výdrž baterie, foťák dostatečný, MIUI je trochu o vkusu, někomu nemusí sedět, mě celkem vyhovuje, nabízí nějaké ty vychytávky, které mi v čistém Androidu chybí, jinak se dá poměrně snadno přejít na nějakou alternativní ROM nebo alespoň cz/sk MIUI. Samsung je podle mého taková sázka na jistotu, mě osobně tedy nezaujme, nejspíš ale ani nezklame. Mi5x je víceméně podobný Notu, pouze novější styl konstrukce, foťák, menší baterie a nejsem si jistý, jestli je známa i existence global verze, tedy verze podporující zdejší LTE pásma. Jinak z nějakých dalších alternativ bych se podíval ještě třeba na Nokii 6, slabší procesor v této cenové kategorii, ale zase čistý Android, Huawei P9 Lite, případně třeba Honor 6X, který má celkem chválený foťák.

xida
hodnocení

Děkuji za odpověď ale zapomněl jsem doplnit že maximální strop mám do 5 tisíc
nox®

Tak potom i J5 2017 bude trošku mimo, protože se běžně prodává někde k 6000,-. K 5000,- se dá stlačit ještě možná Nokia 5, Honor 7 Lite, případně nějaká další čína. Pokud by stačil display o úhlopříčce 5" a slabší procesor, do 4000,- se dá sehnat Redmi 4X Global, nicméně o pár stovek navíc už je Redmi Note 4 Global 3/32. Pokud používáte jednu simkartu, bohatě tato paměťová varianta stačí, u dualsim bych možná zauvažoval nad 4/64, kvůli hybridnímu slotu na simkarty a nemožnosti přidat sd. Jinak bych ještě doporučil vyhnout se koupi těchto zařízení od překupníků, možná i rádobyoficiálních, raději si pár stovek připlatit v ověřených obchodech, kde je menší riziko problémů při reklamaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]