Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na výměnu LCD displeje u Sony Xperia Z3 Compact D5803. Je to bohužel taková nepříjemná věc, navíc to není ani po žádném velkém pádu...pouze několik cm na noční stolek. Očekával bych max. nějakou malinkou prasklinku nebo "pavoučka", ale displej je úplně posetý trhlinami a nefunkční. To jsem u mobilu ještě nikdy neviděl a ani moji známí...Osobně si myslím, že může jít o výrobní vadu (navíc už byl 2x v záruce displej vyměňován a nemuseli tam dát originální). Těžko se to bude ale dokazovat...toho se bojím, neboť je ještě poslední 2,5 měsíce v záruce.
Pokud bych to měl platit tu opravu já, kde by se dal nejlevněji opravit? Klidně i za nějakou levnou kopii...prostě abych ho hlavně zprovoznil, mám v něm fotky, videa, apod. a nemohu se k nim dostat. Zde např. mění original za 2300 Kč - rozbitesklo.cz/..., ale chtěl bych to co nejlevněji alias neoriginal...Poradí někdo? Díky předem
P.S. Někde jsem četl, že by se ten displej dal koupit na aliexpressu, ale nemám s tím žádné zkušenosti...
U Sony je popisované poškození celkem běžné, o neriginalitě u záručního servisu pochybuju. Multimedia můžete přemístit pomocí OTG redukce a PC myši na kartu, stejně tak kontakty a kartu pak dát do PC. Opravu si nechte udělat odborně, protože je to pakárna, leze se od zadu lepeným krytem, nahřívá se na plotně (lze i v troubě celý telefon) lepený je na dvakrát, kryt a rámeček, na konektory od flex se při montáži nedá dostat, musí se trefit naslepo...
Díky za info. Pakárna je i mít takový sice hezký a designový mobil, ale vzhledem k té křehkosti skla je na dvě věci...Ten další určitě nebude celoskleněný Sony...A co mě hlavně vyhovovalo byla velikost 4,6" na rozdíl od stávajících větších "placek"...Bohužel nemám tu OTG redukci k přemístění fotek a videí...
totak:
pokud je displej lepen na dotyk (dělá se to kvůli větší kvalitě obrazu, protože tam není přechod dotyk vzduch displej a nedochází k více odrazům a lomům světla), tak rozlepování nemá cenu řešit a je lepší koupit komplet, rozlepit telefon zase není takový problém, zvlášť když víš, že dotyk a displej už nepoužiješ a můžeš ho dolámat. Lepit oboustrannou páskou je celkem nanic, i originál lepení z fabriky časem odstává a nejeden mobil jsem rozebrál a byl plný prachu s cestičkama kudy to pod dotykem vnikalo. Záleží jak široká je lepená plocha, ale většinou je tak uzká, že sebelepší oboustranná páska to nemůže uspokojivě zvládnout a lepší je použít Chemoprén.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.