Nejste přihlášen/a.
zdravím,mám dotaz,možná hloupý,ale to nevadí.Umrazníček se udává spotřeba el.za 24hod,zajímalo by mne,jestli to platí i když je třeba měsíc zavřená a nikdo do ní neleze.
Jednoduché|: Čím míň do ní lezeš, tím míň žere. Co je na tom k nepochopení?
@hanys: Ta udávaná spotřeba je počítaná obvykle na 1-2x otveřní za den. Když otvíráš míň, žere míň, když otvíráš víc, žere víc.
Také záleží na tom, zda je mraznička umístěna v místosti s 25 stupni tepla nebo na chodbě, kde je 15 stupňů. Čím chladnější prostředí, tím menší spotřeba.
Ale nejnižší okolní teplota pro funkci chlazení (chladnička, mraznička) je 10 °C pro klimatickou třídu SN; jinak můžete dopadnout podobně, jak tazatel níže
Dobrý den, chtěl bych se Vašeho hosta zeptat na následující věc. Máme poměrně novou ledničku Zanussi s mražákem nahoře. Je umístěna v chladné chodbě, kde je v zimě velmi chladno. V té době lednice prakticky vůbec neběží a taje. Předchozí Calex toto nedělal. Je to mormální? S pozdravem Pavel Charouz, Dolní Kalná, Trutnovsko
A odpověď
Je to otázka klimatické třídy. Každá chladnička má určený rozsah teplot, při nichž je zajištěna její optimální funkce. Třídy jsou: SN: 10- 32 C, N: 16 - 32 C, ST: 18 - 38 C, T: 18 - 43 C. Třídy se mohou kombinovat. Mimo tyto třídy nemusí daný přístroj správně fungovat. Pokud je nejnižší teplota ve vaší chodbě vyšší než nejnižší teplota klimatické třídy do níž je váš přístroj určen´, je to důvod k reklamaci.
Klimatická třída
Správná odpověď na otázku je od @ladinpraha
Ale vy uvádíte případ kombinace chladnička+mraznička. Tam bývá termostat umístěn v chladničce. A pokud je okolo teplota jako má být v chladničce, tak samozřejmě termostat nesepne a mrazák rozmrzne. Mám běžně monoklimatickou chladničku i 2 x mrazničku venku a žádný problém. V létě třicítky, v zimě okolo mrzne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.