Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny znalé,
mám doma starší stereo-sestavu JVC, kde reproduktory jsou spojené s hlavním "rádiem" přes dvojlinku a zajímalo by mě, zda je možné tyto reproduktory napojit přímo do televize (protože stále hrajou více než slušně) za pomocí nějakého adaptéru. Napadlo mě například z dvojlinky na cinch nebo na optický kabel, ale nejsem si jistý, zda to bez toho zesilovače, který je v rádiu, vůbec půjde.
Protože této elektronice vůbec nerozumím, rád bych znal vaše rády a nápady.
Předem díky za odpověď.
Ondra
TV má v sobě taky zesilovač; záleží, co má za výstupy – jestli CINCH OUT, tak by to muselo jít přes zesilovač, jinak aby to šlo bez něj, by musel tv mít výstup ozn. reproduktorkem, což asi nemá, max. na sluchátka. Co to má za výstupy?
Díky za odpověď.
Já mám tuto televizi, výstupy jsou na přiložené foto (uprostřed u modré a červené je PL a PR - ty nevím, k čemu slouží). Právě proto, že tam je buď optika nebo klasika AUX levá pravá, se snažím najít řešení. Kupovat další zesilovač je pro mě neekonimické, to spíše koupím nový soundbar, ale to mi zase přijde škoda, když repráky, které mám na mysli hrají skvěle.
A co tato redukce? Měla by vůbec smysl, nebo je to na něco jiného?
V televizorech bývá zdrojem zvuku zesilovač a výstup je možný přes vlastní reproduktory.Pokud je tu konektor na poslech ze sluchátek,pak je poslech vesměs omezen,buď přes sluchátka,nebo vlastní repro.Ne obojí.Pokud je k dispozici konektor scart,tam u některých typů by mohl být k dispozici nízkoimpedanční výstup zvuku.Pak je nutno ovšem pooužít zesilovač.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.