Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna kondenzátoru

Od: tomas111 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám dotaz ohledně kondenzátoru 25v 100uf mohu ho nahradit 25v 470uf nebo spíše 25v 220uf stejný bohužel nemám.Bude to nějaký problém.Nebo spíše jen dojde k posílení.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neuvádíš, v jaké funkci ten kondenzátor pracuje, přesto si myslím, že by šel použít kondenzátor 220uF/25V protože rozptyl parametrů elektrolytických kondenzátorů bývá dost velký. S tím 470uF/25V už bych byl opatrnější.

doplněno 25.08.17 17:44:

@tomas111: Za potenciometrem může mít lecjakou funkci, ale nejspíš bude součástí nějakého kmitočtového filtru a pak může změna hodnoty dost výrazně ovlivnit parametry filtru. A jestli je to stavebnice, tak v ní by měl být origo 100uF/25V.

doplněno 25.08.17 17:58:

@tomas111: Dovolím si dotaz: Jak víš, že ten původní nefunguje? Měřil jsi ho? Je ve zkratu?

Konstatování, že kondenzátor nefunguje jaksi nemá logiku.

tomas111
hodnocení

Potřebuji nahradit v zesilovači. Který jsem koupyl jako stavebnici. Zapojen je za potenciometrem.

tomas111
hodnocení

Podle zapojení to tak vypadá ale původní bohužel nefunguje proto ho musím něčím nahradit.Mám takový dojem že je to filtr pro bassy.

mkat*
hodnocení

2x

Tiež si myslím že kondenzátor -220uf / 25V bude vhodnejší.

tomas111
hodnocení

Nejsem bohužel elektrikář tak se v tom až tolik nevyznám.

tomas111
hodnocení

Je nafouklý a je ve zkratu.

A tak už vypadal při rozbalení stavebnice? Asi ne, spíš jsi ho zapojil se špatnou polaritou a tím ho zničil. Takže ten další zapoj se správnou polaritou podle schematu.

tomas111
hodnocení

Mockrát všem děkuji za rady.Zesilovač hraje jako nový a bez šumu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]