Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradíte mi prosím, jaké pořídit audio? Přemýšlelal jsem nejdříve nad domácím kinem, jelikož mám již zastaralou hifi sestavu 5.1, se kterou jsem víceméně, co se zvuku týče, spokojená a do dnes hraje výborně, ale budu si pořizovat novou tv (Samsung UE40MU6172) a tak bych chtěla, aby to bylo propojitelné jak s tv, tak i notebookem. Jde mi ale vyloženě o kvalitní zvuk pro poslouchání hudby, na filmy příliš nekoukám a když, tak bych propojila notebook s tv, takže domácí kino by asi pro mne byly vyhozené peníze.
Poradíte, co v takovém případě pořídit? Předpokládám, že by mi postačily jen reprobedny, ale podle čeho vybírat a postačí pouze 2, nebo pro lepší prostorový efekt pořídit 5+1 beden?
Děkuji předem za Vaše tipy.
2x
Dobrý den, pro hudbu stačí "jen" stereo - zesilovač + 2x repro. Jaký máte rozpočet a jak je velká místnost? Repro sloupové nebo umístit na nábytek? Chcete hodně basů? Zdravím!
doplněno 22.08.17 20:02:
alice - za takové peníze koupíte max. průměrný až dobrý zesilovač, tak rada viz níže. Sestava 2.1 bude mít více basů a v malé místnosti udělá parádu. Jen nekupujte repro v plastu, ale "ve dřevě".
doplněno 22.08.17 20:41:
alice - to už je jen teorie, ale doporučil bych kvalitní zesilovač a 2x třípásmové repro "ze dřeva". Jenže Vy máte nižší rozpočet, malou místnost a sousedy.
Myslela jsem si, děkuji za radu. Rozpočet bych viděla max. 5-6 tis. Víc je asi zbytečné. Jde o poměrně malou místnost ložnice/pracovna dohromady, takže praktičnější spíše ty regálové. To je otázka, co je hodně basů, pro každého asi něco jiného. Jelikož je to bytovka, ačkoliv zeď sousedící s vedlejším bytem mám mírně odhlučněnou, tak nějaké basy určitě, ale né nutně takové, aby to zbořilo celý barák
Ale možná si pod pojmem kvalitní audio představujete něco jiného než já..
martincakl:
v dnešní době, kdy je mnoho lidí spokojeno s přednesem "reproduktoru" mobilního telefonu, je hranice kvalitního audia posunuta poněkud nízko ![]()
2x
Mé doporučení je, podívat se po značkovém z "druhé ruky". Dobrý zesilovač 5+1 se dá koupit kolem 2500 Kč třeba: sbazar.cz/...
a slušné regálové bedny zhruba stejně: sbazar.cz/...
To jsem jen střelil naslepo, dají se najít jiné, lepší, levněji. Určitě lepší než kupovat za málo peněz, málo muziky.
Jak píše výše, za ty peníze jedině z bazaru ale tam si je potřeba pohlídat fukčnost bez nějakých závad. A hlavně zesilovač musí mít audio vstup optický pro připojení Vaší nové tv. To si pohlídejte i v případě koupě nové sestavy.
doplněno 23.08.17 08:28:
Ještě doplním, že pokud budete chtít zvuk a mít sestavu 5.1 kanál, tak jinak než optickým kabelem zvuk z tv nedostanete.
doplněno 23.08.17 09:27:
Tímto si taky vylepšíte podstatně zvuk z tv. alza.cz/...
0x
Protože máte patrně dvě uši a hudebníci také běžně neobklopují posluchače dokola, soustředil bych výběr na kvalitní 2.0, případně 2.1 sestavu. Jiná otázka je také zdroj hudby, pokud se bude jednat o přehravání digitálního komprimovaného záznamu, např. mp3, pak již ze samotné podstaty vytváření tohoto záznamu přišel zvuk o mnoho "kvalit".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.