Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní poslech

Od: alice* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

poradíte mi prosím, jaké pořídit audio? Přemýšlelal jsem nejdříve nad domácím kinem, jelikož mám již zastaralou hifi sestavu 5.1, se kterou jsem víceméně, co se zvuku týče, spokojená a do dnes hraje výborně, ale budu si pořizovat novou tv (Samsung UE40MU6172) a tak bych chtěla, aby to bylo propojitelné jak s tv, tak i notebookem. Jde mi ale vyloženě o kvalitní zvuk pro poslouchání hudby, na filmy příliš nekoukám a když, tak bych propojila notebook s tv, takže domácí kino by asi pro mne byly vyhozené peníze.

Poradíte, co v takovém případě pořídit? Předpokládám, že by mi postačily jen reprobedny, ale podle čeho vybírat a postačí pouze 2, nebo pro lepší prostorový efekt pořídit 5+1 beden?

Děkuji předem za Vaše tipy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pro hudbu stačí "jen" stereo - zesilovač + 2x repro. Jaký máte rozpočet a jak je velká místnost? Repro sloupové nebo umístit na nábytek? Chcete hodně basů? Zdravím!

doplněno 22.08.17 20:02:

alice - za takové peníze koupíte max. průměrný až dobrý zesilovač, tak rada viz níže. Sestava 2.1 bude mít více basů a v malé místnosti udělá parádu. Jen nekupujte repro v plastu, ale "ve dřevě".

doplněno 22.08.17 20:41:

alice - to už je jen teorie, ale doporučil bych kvalitní zesilovač a 2x třípásmové repro "ze dřeva". Jenže Vy máte nižší rozpočet, malou místnost a sousedy.

alice*
hodnocení

Myslela jsem si, děkuji za radu. Rozpočet bych viděla max. 5-6 tis. Víc je asi zbytečné. Jde o poměrně malou místnost ložnice/pracovna dohromady, takže praktičnější spíše ty regálové. To je otázka, co je hodně basů, pro každého asi něco jiného. Jelikož je to bytovka, ačkoliv zeď sousedící s vedlejším bytem mám mírně odhlučněnou, tak nějaké basy určitě, ale né nutně takové, aby to zbořilo celý barák :)

Za 5-6tis Kč nekoupíte ani kvalitní zesilovač, natož ještě reproduktory. Vzhledem k nízkému rozpočtu 3 pásmové reproduktory nekupujte.
Ale možná si pod pojmem kvalitní audio představujete něco jiného než já..

martincakl:

v dnešní době, kdy je mnoho lidí spokojeno s přednesem "reproduktoru" mobilního telefonu, je hranice kvalitního audia posunuta poněkud nízko ;)

alice*
hodnocení

Dobře a kdybych neuvedla "rozpočet",tak byste mi doporučil co?

hodnocení

2x

Mé doporučení je, podívat se po značkovém z "druhé ruky". Dobrý zesilovač 5+1 se dá koupit kolem 2500 Kč třeba: sbazar.cz/...

a slušné regálové bedny zhruba stejně: sbazar.cz/...

To jsem jen střelil naslepo, dají se najít jiné, lepší, levněji. Určitě lepší než kupovat za málo peněz, málo muziky.

jofa*

Jak píše výše, za ty peníze jedině z bazaru ale tam si je potřeba pohlídat fukčnost bez nějakých závad. A hlavně zesilovač musí mít audio vstup optický pro připojení Vaší nové tv. To si pohlídejte i v případě koupě nové sestavy.

doplněno 23.08.17 08:28:

Ještě doplním, že pokud budete chtít zvuk a mít sestavu 5.1 kanál, tak jinak než optickým kabelem zvuk z tv nedostanete.

doplněno 23.08.17 09:27:

Tímto si taky vylepšíte podstatně zvuk z tv. alza.cz/...

rqwope
hodnocení

0x

Protože máte patrně dvě uši a hudebníci také běžně neobklopují posluchače dokola, soustředil bych výběr na kvalitní 2.0, případně 2.1 sestavu. Jiná otázka je také zdroj hudby, pokud se bude jednat o přehravání digitálního komprimovaného záznamu, např. mp3, pak již ze samotné podstaty vytváření tohoto záznamu přišel zvuk o mnoho "kvalit".

alice*
hodnocení

A co říkáte na tohle?

hi-fi-systemy.heureka.cz/...

jofa*

Co na to řict. Hrát to bude běžně solidně a tv připojíte přes sluchátkový výstup u tv. Jinak pro poslech vícekanálového zvuku potřebujete 5.1 (7.1) reciever a příslušné repro soustavy nebo komplet dom. kino.

jabraka*
hodnocení

0x

Alice,mohu vám radou ušetřit značnou sumu peněz.Pokud vaše sestava 5.1 hrje dobře a vyhovuje vašemu poslechu,proč se jí zbavovat?Stačí jen nové zdroje signálu jednoduše přizpůsobit vstupu ke starému zesilovači.Možná jen pouřít redukce kabelů.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]