Zdravím, muzete, prosim, nekdo doporucit pracku, se kterou mate dobre zkusenosti a trosku vydrzi?Jde o to, ze nam klekla pracka wirpulka po 4 letech(!)Kupovali jsme ji s tim, ze mame automaticky narok na prodlouzeni zaruky po dobu 5 let.Ted po 4 letech klekla a snazime se dozadat naseho prava, alias, ze pracku mame jeste rok v zaruce.Jak uz to tak byva, tak pri koupi slibuji atd.,ale ted co nastal problem, tak se k tomu nikdo nema a presto, ze mame vsechny doklady, ulozenou veskerou emailovou konverzaci atd.,tak se k tomu otaceji zady, ze to a ono a proste je nam jasne, ze by to skoncilo u soudu.Jsem si jista, ze bychom vyhrali, ale nemame nervy,cas,chut to tam hnat, takze to vzdavame a kupujeme novou pracku, ale po reto zkusenosti jsme zanevreli na znacku Wirpul a neminime podporovat tyto darebaky, takze, prosim, mate nekdo dobrou zkusrnost s jinou znackou,.nebo jak se rika-v dnesni dobe uz je to jedno a vse je vyrobeno tak, aby to vydrzelo v prumeru tech 5 let.Premyslime o znacce Bosh, ktera nam kdysi vydrzela 8 let.Za pripadnou radu dekuju..
Konkrétní značku asi nedoporučím, ze zkušenosti můžu říct, že se jedná spíš o štěstí na konkrétní kus. První pračku jsem měla Bosch, vydržela 13 let bez jediné opravy. Takže jako druhou pračku mám opět Bosch, v této chvíli jsou jí čtyři roky a zatím bez problému. V rodině máme dále už x let bez poruchy pračku Beko a naopak pračka Bosch mojí kamarádky se rozbila již po třech letech provozu. Takže dnes asi bezporuchová značka neexistuje. Dle tvrzení opraváře je prý životnost praček cca 5 let, vše co je nad je luxus. Tak nevím. Já sama myslím, že je to opravdu o štěstí.
eivlis*
Dekuju.. Taky si myslim, ze v dnesni dobe je to vsechno jen o stesti a ne o znacce. K memu prekvapeni vidim, ze i znacka Bosh u vasi kamaradky selhala i presto, ze u vas zatim vse ok.Opravdu je to asi o tom stesti koupit konkretni kus..Dnes jdeme pracku koupit a uvidime..Dekuju za pomoc..
Já bych se rozhodovala podle recenzí na Heuréce: tam, kde jich je hodně a souhlasí spolu, máte velkou pravděpodobnost, že budete stejně spokojená jako těch 150 dalších. Já takhle koupila zn. Amica za 5,5 tisíc před 7 lety, všichni si ji vychvalovali až na jednu výrobní vadu (občas se sekne, ve funkci vada nebrání) a přesně takovouhle pračku jsem dostala. Dobrou, s jednou malou výrobní vadou. Pere pořád dobře, akorát mi sem tam vymáchá prádlo jak na 400 otáček, prostě plné vody, ale za tu cenu - jestli vydrží 8 let, budu ráda. (Jsem si docela jistá, že by pračka za 11 tisíc nevydržela 16 let...)
eivlis*
Asi to tak i udelame..Priznam se, ze uz jsem spoustu veci koupila dle recenzi na Heurece a nikdy me to potom nezklamalo a opravdu platilo co lidi psali..Jdu tam, kde radi spousta lidi a sleduju jestli se casto v necem shoduji atd..Dekuju..
Já mám všechy spořebiče - lednici, pračku, sporák Beko, kupuji je v jejich podnikové prodejně, spokojená jsem a nejvíc hodnotím ,pětiletou záruku bez příplatku.
eivlis*
Beko se zda byt dobra a ulozim si ji do hlavy pri dnesnim nakupu pracky v kamennym obchode.-My jsme prave na tu wirpulku meli taky automaticky prodlouzenou zaruku na 5 let a ted po 4 letech klekla a nikdo se k te zaruce nema a nikdo nechce plnit sve zavazky a je na nas se s nima hadat.Pro nas s prodlouzenou zarukou prislo na toto tema i velke zklamani a pokud dnes v obchode uslysim, ze mi zase nabizeji prodlouzenou zaruku, tak po nich asi neco vzteky hodim.-Dekuju za radu, pomoc..
Já také doporučuji Beko, také jsem měla s 5letou zárukou. Jen, jak píšete, že se k té prodloužené záruce nikdo nemá...
U Beka to funguje tak, že např. my koupili kdysi pračku Beko v Okay, byla taky s 5letou zárukou, ale abychom tu záruku opravdu dostali, museli jsme se přímo u Beka na stránkách zaregistrovat, přišel nám přímo od Beka certifikát o prodloužené záruce+kupony pro servis a ty jsme potom dávali při každé opravě. Takže nestačilo pouze koupit v obchodě pračku s prodlouženou zárukou, ale tu záruku "dotáhnout do konce"tj. udělat na ni registraci.To už potom nikdo nemůže zpochybnit.
Já nevím, jak je to u Whirlpool, ale předpokládám, že nějak podobně.
Tady si přečtěte, co k 5leté záruce potřebujete bekocr.cz/...
eivlis*
Dekuju za pomoc.. U te Wirpulky je to s tou registraci uplne stejne a i my jsme vse zaregistrovali a nasledne nam prislo overeni, ze vse probehlo ok atd., ale bohuzel to ted po 4 letech uplatnujeme a nikdo se s nama bavit nechce..Hazi si nas tefonicky jak horkou knedlu a dnes se ozvali s vymluvama, ze to a ono..Vim, ze mame vse v poradku a vim, ze bychom vyhrali i u soudu, ale ty hadky okolo, nervy nam za to nestoji, takze jdeme do nove pracky.Pro me velke zklamani, ze vsichni jen z lidi tahaji penize, slibuji nevim co a pendrek..
Dnes? Kupujeme zasadne nejlevnejsi elektroniku ktere ma petiletou zaruku. Cokoliv nad ped let zivotnosti je dnes bonus a s delsi zivotnosti zpravidla ani nepocitam. Dnes je to brak absolutne vsechno. Lepsi dat kazdych pet let za pracku pet tisic nez koupit hogofogo za 25000 a doufat ze vydrzi 25 let...
Chtěl jsem doporučit právě whirlpool, se kterou máme velmi dobré zkušenosti, ale po přečtení celé otázky vidím, že to asi nepadne na úrodnou půdu
eivlis*
Presto dekuju za snahu-wirpulka nam odesla po 4 letech a jeste horsi je jednani o snahu uatnit reklamaci..Arogance, snaha o neuznani.Opravdu zacinam verit, ze zalezi jaky kus clovek koupi a je jedno jakou znacku..Ted premyslim, ze koupime nejakou levnejsi, protoze za 4-5 let kupujeme stejne dalsi..
My máme teprve druhou automatickou pračku od listopadu roku 1973, první jsme používali do roku 2005, pak, ještě plně funkční, ale už nevzhledná, vyměněna za druhou v pořadí, opět Gorenje...už taky dvanáctým rokem v provozu. Ta první byla Gorenje PS 353, koupena za 6000,-Kčs (Tatramatka stála v té době 5000,-Kčs), takže drahá, ale koupě stála za to...). U první 2x měněno gufero, ložiska a asi 4x manžeta, jinak v pohodě...druhá prozatím jede...takže moje doporučení je jasné...A k té prodloužené záruce - některou dává výrobce na své vybrané produkty (opravdu vybrané, jen pár typů), ale většinou tuto záruku nabízí prodejce a pak je při poruše problém, snaží se a snaží neuznat a neplatit; spoléhá na to, že zákazník "nevydrží" a vzdá to...a o tom to ze strany obchodu je...
eivlis*
S Gorenje mame doma taky dobrou zkusenost, tak mrknu co nam v obchode dnes nabidnou.S tou prodlouzenou zarukou je to jen podvod na lidi, tedy u nas ano a vy pisete to same..Uz nejak nicemu neverim.. Pisete, ze se spolehaji na to, ze zakaznik to vzda a u nas maji pravdu, bohuzel..Je vysilujici se s nema "prat"..Pokud mi tu prodlouzenou zaruku dnes v obchode nabidnou, tak fakt po prodavacce necim hodim..-Vim, ze ona za to nemuze, ale.poslu ji s tim k sipku..-Velmi dekuju.za pomoc..
Jakakoliv zaruka nad tu zakonou a jeji podminky je na libovuli vyrobce/prodejce. Vsimete si, ze u prodlouzene zaruky neni nikde moc specifikovano co a jak, napsana lhuta do kdy se musi vyridit a jakym zpusobem atd. Takze formalne muzou vec treba prevzit na "zarucni" opravu, ale muzou vam ji vratit klidne za rok nebo vubec a stale je to podle "zarucnich" podminek. Timto zdravim mountfield a jejich 5letou zaruku.
Mám Samsung, ani jsem ji zvlášt nevybíral potřeboval jsem rychle pračku a tahle byla za dobrou cenu, mám ji skoro 10 let, peru tak 1x týdně, ještě jsem nic měnit nemusel.
Taky mám Samsung a peru bez poruchy devět let.Před tím jsem měla českou romovku 24 let a jela taky bez jediné závady.Měnila jsem ji z důvodu koroze obalu.mamina
je to hlavne o kusu, hodne lidi tady chvali beko, ja bych ji nechtel ani zadarmo a to doslova
vybirej podle parametru ktere jsou podle tebe dulezite , muzes klidne koupit i neco levnejsiho a pak si priplat treba dalsi 3 roky zaruky,
ja si k prackam ( mame 2 ) priplatil vzdycky po tri roky a u te jedne byla opravovana v 2lete zaruce a pak 2x v te prikoupene a vzdycky bez problemu, asi 2 tydny pred uplynutim 5let ( to uz koncila ta prikoupena zaruka ) nam menili nejakou hlavni jednotku a bez remcani, prijeli, opravili na zaruku a pracka jede dal, ted kdyz klekne tak beru novou zas se zarukou
Já mám doma všechno Electrolux a nemám žádný problém. Musím sportovně přiznat, že soused má taky vše od Electroluxu a už měl dvakrát problém se sušičkou. Prostě málo sušila. Opravář přijel, něco tam vyčistil a dobrý. Ale za tři roky zase to samý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.