Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku pračky koupit?

Od: eivlis* odpovědí: 20 změna:
Zdravím, muzete, prosim, nekdo doporucit pracku, se kterou mate dobre zkusenosti a trosku vydrzi?Jde o to, ze nam klekla pracka wirpulka po 4 letech(!)Kupovali jsme ji s tim, ze mame automaticky narok na prodlouzeni zaruky po dobu 5 let.Ted po 4 letech klekla a snazime se dozadat naseho prava, alias, ze pracku mame jeste rok v zaruce.Jak uz to tak byva, tak pri koupi slibuji atd.,ale ted co nastal problem, tak se k tomu nikdo nema a presto, ze mame vsechny doklady, ulozenou veskerou emailovou konverzaci atd.,tak se k tomu otaceji zady, ze to a ono a proste je nam jasne, ze by to skoncilo u soudu.Jsem si jista, ze bychom vyhrali, ale nemame nervy,cas,chut to tam hnat, takze to vzdavame a kupujeme novou pracku, ale po reto zkusenosti jsme zanevreli na znacku Wirpul a neminime podporovat tyto darebaky, takze, prosim, mate nekdo dobrou zkusrnost s jinou znackou,.nebo jak se rika-v dnesni dobe uz je to jedno a vse je vyrobeno tak, aby to vydrzelo v prumeru tech 5 let.Premyslime o znacce Bosh, ktera nam kdysi vydrzela 8 let.Za pripadnou radu dekuju..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meandra*
hodnocení

2x

Konkrétní značku asi nedoporučím, ze zkušenosti můžu říct, že se jedná spíš o štěstí na konkrétní kus. První pračku jsem měla Bosch, vydržela 13 let bez jediné opravy. Takže jako druhou pračku mám opět Bosch, v této chvíli jsou jí čtyři roky a zatím bez problému. V rodině máme dále už x let bez poruchy pračku Beko a naopak pračka Bosch mojí kamarádky se rozbila již po třech letech provozu. Takže dnes asi bezporuchová značka neexistuje. Dle tvrzení opraváře je prý životnost praček cca 5 let, vše co je nad je luxus. Tak nevím. Já sama myslím, že je to opravdu o štěstí.

eivlis*
hodnocení

Dekuju.. Taky si myslim, ze v dnesni dobe je to vsechno jen o stesti a ne o znacce. K memu prekvapeni vidim, ze i znacka Bosh u vasi kamaradky selhala i presto, ze u vas zatim vse ok.Opravdu je to asi o tom stesti koupit konkretni kus..Dnes jdeme pracku koupit a uvidime..Dekuju za pomoc..

hodnocení

2x

Já bych se rozhodovala podle recenzí na Heuréce: tam, kde jich je hodně a souhlasí spolu, máte velkou pravděpodobnost, že budete stejně spokojená jako těch 150 dalších. Já takhle koupila zn. Amica za 5,5 tisíc před 7 lety, všichni si ji vychvalovali až na jednu výrobní vadu (občas se sekne, ve funkci vada nebrání) a přesně takovouhle pračku jsem dostala. Dobrou, s jednou malou výrobní vadou. Pere pořád dobře, akorát mi sem tam vymáchá prádlo jak na 400 otáček, prostě plné vody, ale za tu cenu - jestli vydrží 8 let, budu ráda. (Jsem si docela jistá, že by pračka za 11 tisíc nevydržela 16 let...)

eivlis*
hodnocení

Asi to tak i udelame..Priznam se, ze uz jsem spoustu veci koupila dle recenzi na Heurece a nikdy me to potom nezklamalo a opravdu platilo co lidi psali..Jdu tam, kde radi spousta lidi a sleduju jestli se casto v necem shoduji atd..Dekuju..

hodnocení

2x

Já mám všechy spořebiče - lednici, pračku, sporák Beko, kupuji je v jejich podnikové prodejně, spokojená jsem a nejvíc hodnotím ,pětiletou záruku bez příplatku.

eivlis*
hodnocení

Beko se zda byt dobra a ulozim si ji do hlavy pri dnesnim nakupu pracky v kamennym obchode.-:)My jsme prave na tu wirpulku meli taky automaticky prodlouzenou zaruku na 5 let a ted po 4 letech klekla a nikdo se k te zaruce nema a nikdo nechce plnit sve zavazky a je na nas se s nima hadat.Pro nas s prodlouzenou zarukou prislo na toto tema i velke zklamani a pokud dnes v obchode uslysim, ze mi zase nabizeji prodlouzenou zaruku, tak po nich asi neco vzteky hodim.-:)Dekuju za radu, pomoc..

hodnocení

1x

Já také doporučuji Beko, také jsem měla s 5letou zárukou. Jen, jak píšete, že se k té prodloužené záruce nikdo nemá...

U Beka to funguje tak, že např. my koupili kdysi pračku Beko v Okay, byla taky s 5letou zárukou, ale abychom tu záruku opravdu dostali, museli jsme se přímo u Beka na stránkách zaregistrovat, přišel nám přímo od Beka certifikát o prodloužené záruce+kupony pro servis a ty jsme potom dávali při každé opravě. Takže nestačilo pouze koupit v obchodě pračku s prodlouženou zárukou, ale tu záruku "dotáhnout do konce"tj. udělat na ni registraci.To už potom nikdo nemůže zpochybnit.

Já nevím, jak je to u Whirlpool, ale předpokládám, že nějak podobně.

Tady si přečtěte, co k 5leté záruce potřebujete bekocr.cz/...

eivlis*
hodnocení

Dekuju za pomoc.. U te Wirpulky je to s tou registraci uplne stejne a i my jsme vse zaregistrovali a nasledne nam prislo overeni, ze vse probehlo ok atd., ale bohuzel to ted po 4 letech uplatnujeme a nikdo se s nama bavit nechce..Hazi si nas tefonicky jak horkou knedlu a dnes se ozvali s vymluvama, ze to a ono..Vim, ze mame vse v poradku a vim, ze bychom vyhrali i u soudu, ale ty hadky okolo, nervy nam za to nestoji, takze jdeme do nove pracky.Pro me velke zklamani, ze vsichni jen z lidi tahaji penize, slibuji nevim co a pendrek..

hepcziiik*
hodnocení

1x
Dnes? Kupujeme zasadne nejlevnejsi elektroniku ktere ma petiletou zaruku. Cokoliv nad ped let zivotnosti je dnes bonus a s delsi zivotnosti zpravidla ani nepocitam. Dnes je to brak absolutne vsechno.
Lepsi dat kazdych pet let za pracku pet tisic nez koupit hogofogo za 25000 a doufat ze vydrzi 25 let...

hodnocení

0x

Chtěl jsem doporučit právě whirlpool, se kterou máme velmi dobré zkušenosti, ale po přečtení celé otázky vidím, že to asi nepadne na úrodnou půdu :)

eivlis*
hodnocení

Presto dekuju za snahu-:)wirpulka nam odesla po 4 letech a jeste horsi je jednani o snahu uatnit reklamaci..Arogance, snaha o neuznani.Opravdu zacinam verit, ze zalezi jaky kus clovek koupi a je jedno jakou znacku..Ted premyslim, ze koupime nejakou levnejsi, protoze za 4-5 let kupujeme stejne dalsi..

hodnocení

0x

My máme teprve druhou automatickou pračku od listopadu roku 1973, první jsme používali do roku 2005, pak, ještě plně funkční, ale už nevzhledná, vyměněna za druhou v pořadí, opět Gorenje...už taky dvanáctým rokem v provozu. Ta první byla Gorenje PS 353, koupena za 6000,-Kčs (Tatramatka stála v té době 5000,-Kčs), takže drahá, ale koupě stála za to...). U první 2x měněno gufero, ložiska a asi 4x manžeta, jinak v pohodě...druhá prozatím jede...takže moje doporučení je jasné...A k té prodloužené záruce - některou dává výrobce na své vybrané produkty (opravdu vybrané, jen pár typů), ale většinou tuto záruku nabízí prodejce a pak je při poruše problém, snaží se a snaží neuznat a neplatit; spoléhá na to, že zákazník "nevydrží" a vzdá to...a o tom to ze strany obchodu je...

eivlis*
hodnocení

S Gorenje mame doma taky dobrou zkusenost, tak mrknu co nam v obchode dnes nabidnou.S tou prodlouzenou zarukou je to jen podvod na lidi, tedy u nas ano a vy pisete to same..Uz nejak nicemu neverim.. Pisete, ze se spolehaji na to, ze zakaznik to vzda a u nas maji pravdu, bohuzel..Je vysilujici se s nema "prat"..Pokud mi tu prodlouzenou zaruku dnes v obchode nabidnou, tak fakt po prodavacce necim hodim..-:)Vim, ze ona za to nemuze, ale.poslu ji s tim k sipku..-:)Velmi dekuju.za pomoc..

anonym0
hodnocení

0x

Jakakoliv zaruka nad tu zakonou a jeji podminky je na libovuli vyrobce/prodejce. Vsimete si, ze u prodlouzene zaruky neni nikde moc specifikovano co a jak, napsana lhuta do kdy se musi vyridit a jakym zpusobem atd. Takze formalne muzou vec treba prevzit na "zarucni" opravu, ale muzou vam ji vratit klidne za rok nebo vubec a stale je to podle "zarucnich" podminek. Timto zdravim mountfield a jejich 5letou zaruku.

hodnocení

0x

osobně mám skoro 15 let pračku Candy a loni sem měnil čerpadlo jinak nic

až odejde poohlídnu se bud znova po té samé značce nebo sem přemýšlel o značce Miele sou trochu draší ale co mám info tak drží

pracka
hodnocení

0x

Mám Samsung, ani jsem ji zvlášt nevybíral potřeboval jsem rychle pračku a tahle byla za dobrou cenu, mám ji skoro 10 let, peru tak 1x týdně, ještě jsem nic měnit nemusel.

Taky mám Samsung a peru bez poruchy devět let.Před tím jsem měla českou romovku 24 let a jela taky bez jediné závady.Měnila jsem ji z důvodu koroze obalu.mamina

vernon
hodnocení

0x
Jednoznačně Beko. Hodně muziky za málo peněz.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

je to hlavne o kusu, hodne lidi tady chvali beko, ja bych ji nechtel ani zadarmo a to doslova

vybirej podle parametru ktere jsou podle tebe dulezite , muzes klidne koupit i neco levnejsiho a pak si priplat treba dalsi 3 roky zaruky,

ja si k prackam ( mame 2 ) priplatil vzdycky po tri roky a u te jedne byla opravovana v 2lete zaruce a pak 2x v te prikoupene a vzdycky bez problemu, asi 2 tydny pred uplynutim 5let ( to uz koncila ta prikoupena zaruka ) nam menili nejakou hlavni jednotku a bez remcani, prijeli, opravili na zaruku a pracka jede dal, ted kdyz klekne tak beru novou zas se zarukou

hodnocení

0x
Já mám doma všechno Electrolux a nemám žádný problém.
Musím sportovně přiznat, že soused má taky vše od Electroluxu a už měl dvakrát problém se sušičkou. Prostě málo sušila. Opravář přijel, něco tam vyčistil a dobrý. Ale za tři roky zase to samý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]