Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nataceni na YT koupe kamery presvedcit rodice

Od: blesk17* odpovědí: 7 změna:
Jak mam presvedcit rodice aby mi koupili novou kameru neni moc predrazena a potrebuju ji protoze se chci naplno venovat YT

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednoduché, prosté - každý z nás měl své sny a potřeby, i já jsem třeba chtěl Simsona, pak motorku a pod. Nejvíc fungovalo našetřet si nějaký peníze z brigád a pod, pak s rodiči promluvte ve smylu, jestli by mohli něco ůjčit, či zasponzorovat. Většinou to dopadlo - půjčili prašule a když viděli, že makám co to jde, abych dluh splatil, tak mi to zpravidla odpustili.

Ale přijít jen tak s holýma rukama - no nevím, za sebe říkám, že bych od syna chtěl vidět nějakou snahu penízky si vydělat, ne vysomrovat.

telesf
hodnocení

0x

Proč by furt měli kupovat něco rodiče? Jestli něco chceš, tak si na to vydělej.

Na různých brigádách vemou i mladší, jen nesmíš být líný a trošku se poptat.

Popř. můžeš rodičům alespoň pomáhat, tj. vysávat doma, umývat nádobí, vynášet odpadky.. Je toho hodně, s čím jim můžeš pomoci, třeba toto chvíli dělej a možná ti tu kameru koupí, ale rodičům bys měl pomáhat tak či tak a né jen tehdy, když něco chceš..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nutně ji potřebujete a je skoro "za hubičku". Dohodněte se, kolik na ní dáte ze svého a nepatrný zbytek už rodiče mohou doplatit - udělejte vstřícný krok a návrh. Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Naplno by ses měl/a věnovat škole. Není právě to důvod, proč rodiče kameru koupit nechtějí? Třeba se obávají, že potom budeš věnovat veškerý čas jenom kameře a YouTube.

Souhlasím s předchozími odpověďmi. Nejsnáze rodiče přesvědčíš přístupem ke svým povinnostem (škola, pomoc v domácnosti apod.) a návrhem, že si alespoň část peněz vyděláš sám/sama.

hodnocení

0x

Naplno se věnovat a už ti chybí jen kamera? Co světla, mikrofon, klíčovací pozadí, počítač a software? To všechno budou kupovat rodiče? Ukaž nám nějaké video, kterému se věnuješ zatím jen "napůl"? S talentem a pílí se dá natočit dobré video s obyčejným telefonem za pár korun. Když to ukážeš rodičům, jistě je lehce přesvědčíš, aby tě podpořili. Tvůj postoj je špatný, bohužel v poslední době častý: Líbí se mi hrát ve skupině na klávesy, potřebuji k tomu Korg Pa4X Arranger, jinak nebudu cool. Říkali to kluci, co si chtějí založit kapelu a už o tom jednou mluvili.

hodnocení

0x

Na co nemám, to "nepotřebuji" - případně "to se mi nelíbí" ;)

U nás to fungovalo tak, že jsem dětem oznámila částku, kterou jsem ochotna přispět - a případný zbytek si dodaly. Různé přivýdělky měly už někdy od čtrnácti roků.

Co děláte pro to, abyste je "přesvědčil"?

neuge
hodnocení

0x

Tak hlavně nevíme kolik tazateli je let. Jestli je mu 12 let, tak pro něj tak snadné vydělat peníze na kameru nebude. A jakou kameru máš vyhlídnutou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]