Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jak jde na elektroměru poznat jestli je v tu dobu denní nebo noční proud?Co jsem si všimnul tak tam bliká ledka,někde je červená někde jsem viděl žutou,jde to podle toho nebo jinak?
Na starých elektroměrech byla šipka, která ukazovala na příslušné měřidlo, jak je to na nových nevím, ale indikace tam určitě je, podle mě LEDkou s příslušným symbolem nízkého/vysokého tarifu.
V bytě/domě to poznáte snadno. Novejší "stykače" na noční proud mají červenou kontrolku, když svítí, běží noční proud. Další možnost je kontrolka na bojleru, když svítí, jde noční proud
Nevím jaký typ elektroměru máte, ale ten můj má digitální display a střídavě se tam zobrazují oba tarify T1 a T2, tj. vysoký a nízký. Pokud na tom T1 přibývá, jedu na vyšší tarif.
Už se nerozlišuje na denní a noční proud, v učitých hodinách běží nízký tarif i v denních hodinách.
Všeobecné odpovědi máte výše, pokud doplníte typ elektroměru nebo foto, bude to přesně; různí výrobci a typy elměrů, různá signalizace NT a VT. Případně to zjistíte i podle spínaček, ale zase byste musel doplnit typ a kod na nich uvedený, podle kterého jsou spínačky řízeny a tím i počítání na elměru... Tady třeba ČEZ, ještě záleží, jaký máte odběr... tady si to můžete zjistit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.