Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat zda je denní nebo noční proud?

Od: mora odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,jak jde na elektroměru poznat jestli je v tu dobu denní nebo noční proud?Co jsem si všimnul tak tam bliká ledka,někde je červená někde jsem viděl žutou,jde to podle toho nebo jinak?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na starých elektroměrech byla šipka, která ukazovala na příslušné měřidlo, jak je to na nových nevím, ale indikace tam určitě je, podle mě LEDkou s příslušným symbolem nízkého/vysokého tarifu.

V bytě/domě to poznáte snadno. Novejší "stykače" na noční proud mají červenou kontrolku, když svítí, běží noční proud. Další možnost je kontrolka na bojleru, když svítí, jde noční proud

doktpr365*
hodnocení

1x

Na nových ti skáče symbol T1 aT2

cez.cz/...

kepler*
hodnocení

0x

Nevím jaký typ elektroměru máte, ale ten můj má digitální display a střídavě se tam zobrazují oba tarify T1 a T2, tj. vysoký a nízký. Pokud na tom T1 přibývá, jedu na vyšší tarif.

doplněno 19.08.17 16:33:

Už se nerozlišuje na denní a noční proud, v učitých hodinách běží nízký tarif i v denních hodinách.

rv*
hodnocení

0x

Tak u digitálního to bývá taky šipka, která ukazuje na T1 nebo T2, které jsou natištěny mimo LSD displej. A ty T1 a T2, co se střídají na displeji jenom říkají, k čemu se vztahuje zobrazovaná spotřeba na elektroměru.

hodnocení

0x

Všeobecné odpovědi máte výše, pokud doplníte typ elektroměru nebo foto, bude to přesně; různí výrobci a typy elměrů, různá signalizace NT a VT. Případně to zjistíte i podle spínaček, ale zase byste musel doplnit typ a kod na nich uvedený, podle kterého jsou spínačky řízeny a tím i počítání na elměru... Tady třeba ČEZ, ještě záleží, jaký máte odběr... tady si to můžete zjistit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]