Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typ podsvícení led tv

Od: jonky26® odpovědí: 2 změna:
Zvažuji nákup tv. Chtěl bych v ceně okolo 16 tis, ultra HD, smart tv, uhlopříčku tak 120 cm, aktuální modelovou řadu 2017 a přemýšlím o značce LG nebo samsung. Lg v této cenové kategorii maji podsvícení direct a samsung maji edge. Pro co se raději rozhodnout? Nebo v tom až takový rozdíl néni? Někde jsem se dočetl že je lepší to direct.. na co se mám u tv ještě zaměřit? Jakou značku zvolit? Samsung mě připada kvalitativně propracovanějsí co se vzhledu týká... jak to bude se zvukem a obrazem? Popřípadě uvítam nějaký doporučení..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musel bys postavit obě vedle sebe, pustit stejný program a porovnávat. Pak se rozhodnout.

U nás v Okayi mají v jednom regále puštěných nějakých 20 TV, pak se dá srovnávat. Takže nejlépe si najdi nějakou elektroprodejnu, kde to mají jako u nás v Okayi a provnávej. Doporučením se moc neřiď, každý ti doporučí to, co má doma a to sotatní nezná.

hodnocení

0x

Direct je podsvícení po celé ploše obrazovky, Edge je okolo a rozptyluje se světlovodivou deskou. Direct je lepší, výrobce může průběžně snížit jas jednotlivých LED. U edge jen některých skupin a tím docílí lepří zobrazení černé barvy. Příklad: Když poletí bílý míč na černém pozadí, zůstává za ním stopa bílé. U Directu je tato stopa potlačena víc než u Edge. U normální projekce je to téměř nepostřehnutelné, je proto potřeba zvážit o kolik je TV dražší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]