Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze zobrazit snímky s paměťové karty

Od: dzonecek* odpovědí: 15 změna:

Mám fotoaparát Panasonic MZ150. Nelze mi zobrazit snímky z SD karty. To, že snímky jsou nasnímané na kartě bylo vidět na jiném kompaktním fotoaparátu. Kartu jsem pak naformátoval a čerstvě nasnímané foto se opět nezobrazilo.

Můžete mi poradit, kde může být problém?

Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To se nezobrazuje ve fotoaparátu nebo na počítači? Displej a jeho náhled patrně funguje?

dzonecek*
hodnocení

Nelze zobrazit na displayi fotoaparátu. Díval jsem si na displayi do nastavení, nic co by souviselo s tímto problémem jsem nenašel.

J. Hrádek

A formátoval jste kartu na tom foťáku na kterém fotky fotíte a chcete se na ně pak podívat?

Pokud to ani tak nepůjde, zřejmě bude karta načatá. :(

dzonecek*
hodnocení

Ano formátoval na stejném foťáku. Když ale kartu dám do jiného fotáku a něco na ní vyfotím, tak snímky jsou vidět. Takže karta není špatná.

Snímky, lze je vidět i v PC. Jen při prohlížení v něm ne. Nerozumím tomu.

Tak moment.

Když vyfotíte v původním (nezobrazovacím) foťáku a přendáte takto nafocenou kartu do jiného nebo do PC, zobrazí se obrázky?

doplněno 19.08.17 07:53:

Napadá mě jedině, že ve foťáku odešlo čtecí zařízení karty prostě. Zapisovat může, číst ne. Je tam světýlko, dioda, terá při pořízení snímku zabliká? Pokud ano, stejně tak by měla blikat při prohlížení. Jestli nebliká, tak nejde čtení.

dzonecek*
hodnocení

díky za reakci a info. Je to tak jak píšete. Co s tím dělat? Do opravny foťáků?

Nevím, jestli by to mělo cenu u tohoto přístoje opravit. K tomu by se mohl vyjádřit @bmbx snad...

dzonecek*
hodnocení

prosím ...@bmbx...? Prosím co to je za kontakt?

To jsem já :)

Mám trochu málo informací, co je na dispeji při pokusu o prohlížení? Je černý, modrý jsou na něm nějaké symboly / ikonky? Je divné, že to třeba nehlásí nějaký ERROR. Asi bych zkusil tovární nastavení.

dzonecek*
hodnocení

Vracím se k tématu, byl jsem pár hodin mimo.

Na displeji není žádné hlášení, žádné ikonky. Jedině: Čekejte prosím.. a pak černý display a konec.

Tovární nastaveni? Nejblíže je snad: vynulovat nastavení snímků (a to asi ne) a pak resetovat. Nic jako tovární nastavení nevidím.

Děkuji Vám za ochotu a snahu!

Nevím jak to máte v menu foťáku, ale něco jako tovární nastavení, reset a podobně by tam mělo být, já mám třeba "inicializace". Bude to nějaká softwareová chybka, foťák fotí ukládá na kartu, ale nedokáže přečíst obsah karty. Ukáže třeba fotku hned po vyfocení v okamžitém náhledu? (tato funkce je volitelná)

dzonecek*
hodnocení

Fotka se neukazuje i když je to v nastavení. Mám jedině funkci -vynulovat a pak resetovat. Tak kterou z nich mám zkusit. Děkuji moc za ochotu!

doplněno 20.08.17 12:26:

Provedl jsem vynulování parametrů nastavení a výsledek, je že podařilo zprovoznit prohlížení nasnímaných snímků. Super!

Děkuji Vám moc za rady! !

Asi jste tam měl zapnutou nějakou funkci úspory energie, z toho důvodu bylo zakázané prohlížení na displeji:)

ernie:

to se mi nezdá, nějaké spoření energie, co zakáže prohlížení fotek a na displeji je "čekejte prosím..."?

Prostě foťák se částečně zblbnul a reset mu pomohl.

Inu - Panasonic :-D

dzonecek*
hodnocení

no asi zblbnul. Já ho používám taky na video. Díky ještě jednou za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]