Nejste přihlášen/a.
Mám fotoaparát Panasonic MZ150. Nelze mi zobrazit snímky z SD karty. To, že snímky jsou nasnímané na kartě bylo vidět na jiném kompaktním fotoaparátu. Kartu jsem pak naformátoval a čerstvě nasnímané foto se opět nezobrazilo.
Můžete mi poradit, kde může být problém?
Děkuji.
Nelze zobrazit na displayi fotoaparátu. Díval jsem si na displayi do nastavení, nic co by souviselo s tímto problémem jsem nenašel.
J. Hrádek
A formátoval jste kartu na tom foťáku na kterém fotky fotíte a chcete se na ně pak podívat?
Pokud to ani tak nepůjde, zřejmě bude karta načatá.
Ano formátoval na stejném foťáku. Když ale kartu dám do jiného fotáku a něco na ní vyfotím, tak snímky jsou vidět. Takže karta není špatná.
Snímky, lze je vidět i v PC. Jen při prohlížení v něm ne. Nerozumím tomu.
Tak moment.
Když vyfotíte v původním (nezobrazovacím) foťáku a přendáte takto nafocenou kartu do jiného nebo do PC, zobrazí se obrázky?
Napadá mě jedině, že ve foťáku odešlo čtecí zařízení karty prostě. Zapisovat může, číst ne. Je tam světýlko, dioda, terá při pořízení snímku zabliká? Pokud ano, stejně tak by měla blikat při prohlížení. Jestli nebliká, tak nejde čtení.
Nevím, jestli by to mělo cenu u tohoto přístoje opravit. K tomu by se mohl vyjádřit @bmbx snad...
To jsem já
Mám trochu málo informací, co je na dispeji při pokusu o prohlížení? Je černý, modrý jsou na něm nějaké symboly / ikonky? Je divné, že to třeba nehlásí nějaký ERROR. Asi bych zkusil tovární nastavení.
Vracím se k tématu, byl jsem pár hodin mimo.
Na displeji není žádné hlášení, žádné ikonky. Jedině: Čekejte prosím.. a pak černý display a konec.
Tovární nastaveni? Nejblíže je snad: vynulovat nastavení snímků (a to asi ne) a pak resetovat. Nic jako tovární nastavení nevidím.
Děkuji Vám za ochotu a snahu!
Nevím jak to máte v menu foťáku, ale něco jako tovární nastavení, reset a podobně by tam mělo být, já mám třeba "inicializace". Bude to nějaká softwareová chybka, foťák fotí ukládá na kartu, ale nedokáže přečíst obsah karty. Ukáže třeba fotku hned po vyfocení v okamžitém náhledu? (tato funkce je volitelná)
Fotka se neukazuje i když je to v nastavení. Mám jedině funkci -vynulovat a pak resetovat. Tak kterou z nich mám zkusit. Děkuji moc za ochotu!
Provedl jsem vynulování parametrů nastavení a výsledek, je že podařilo zprovoznit prohlížení nasnímaných snímků. Super!
Děkuji Vám moc za rady! !
Asi jste tam měl zapnutou nějakou funkci úspory energie, z toho důvodu bylo zakázané prohlížení na displeji
ernie:
to se mi nezdá, nějaké spoření energie, co zakáže prohlížení fotek a na displeji je "čekejte prosím..."?
Prostě foťák se částečně zblbnul a reset mu pomohl.
Inu - Panasonic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.