Nejste přihlášen/a.
Může mě to někdo vysvětlit, kdo tomu rozumí? Chci koupit smart TV LG typ 49LF630V, půjde k této televizi připojt DVD Sony z roku 2007, které má HDMI? Nevím jaké má asi starší typ HDM jak se to pozná? Vzhledem k tomu, že uvedená televize má SCART doufám, že k tomu připojím i staré analogové video. A jakým postupem se dá v tomto případě dívat na jeden program a druhý nahrávat( to by zvládlo to staré DVD)?
Když DVD má výstup HDMI a televize má vstup HDMI tak to propojit půjde.
Když má televize i SCART, tak k ní půjde připojit i staré analogové video.
Co nebude fungovat, tak to je nahrávání na DVD nebo na video. Tyhle staré zařízení nemají tuner, který by přijmul a zpracoval digitální vysílání. Tuner je v nové televizi, takže tato televize umí digitální vysílání zobrazit a pokud tam připojiš nějaký vhodný pevný disk nebo USB flash disk tak to bude i nahrávat. Ale protože televize má jen jeden tuner, tak můžeš buď nahrávat nebo sledovat.
Abys mohl nahrávat na DVD (pokud to umí nahrávat) nebo na video, tak potřebuješ k nahrávacímu zařízení připojit set top box DVB-T a jěště musí mít výstupní signál takový, abys to dokázal propojit s DVD nebo videem.
(nejsem odborník, takže pokud to jde, tak to třeba někdo napíše. Já jsem se ale setkal zatím s tím, že kombinace nové televize a starších zařízení připravila mijiteli hodně starostí.)
Tvoje dotazy byly vcelku správně zotpovezené.
Ale,pokud by jsi chtěl mermomoci mít filmy z TV nahrané na DVD,tak jedině film nahrát na " flešku " a potom v počítači, pomocí příslušného programu, vypálit na placku.
Ovšem je samozřejmě jednodušší si pořídit HDD disk (externí ) a filmy si nahrát na něj.
Ovšem i zde je problém, tyto filmy NELZE přehrávat v PC.Pouze v příslušné TV.Důvod je jednoduchý – ochrana autorských práv.
Pro kopírování jsou proto dobré čínské přístroje.Těm jsou autorská práva ukradená. !
Doporučuji: 1/analogové video odevzdat do sběrného dvora. Pokud mám vzácné nahrávky na kazetách, tak předtím zdigitalizovat nějakým USB převodníkem (asi 500,-Kč). Filmy je lepší si stáhnout znovu z internetu (nebo staré nekvalitní filmy oželet). 2/koupit STB už s normou DVB T2 (tak 1000,- Kč) a HDD (cena dle kapacity 1000-5000,- Kč). A stb používat na nahrávání. Nahrávky jsou u stb obvykle nekódované, takže je možné si s nimi vyhrát na PC, i když i tady je obvykle lepší filmy nenahrávat, ale stáhnout si je v lepší kvalitě z internetu.
A STB s normou DVB T2 musím koupit i v případě, když nová televize bude podporovat DVBT2 + HEVC a to jenom kvůli tomu, abych se mohl na jeden program dívat a druhý na jiné stanici nahrávat? Můj starý DVD recorder SONY 2007 má již jak analogový tuner tak i digitální, bude ho tedy možné připojt k TV pro nahrávání třeba přes ten nový STB s normou DVBT2? A to vše by již fungovalo i dnes, nebo tato nová norma ještě není v provozu?
TV pak HEVC přehraje a musel byste nahrávat na hdd z televize. Do konce roku snad bude normou dvb-t2 pokryta celá republika, začalo se zatím ve středních čechách a přibývají další oblasti. Starší dvb-t poběží souběžně snad do roku 2020?. K nahrávání není TV vůbec potřeba, je potřeba, aby to, co nahrává (DVD rekordér, nebo STB), bylo schopno dané vysílání přijmout - mělo vhodný tuner. Jestli DVD rekordér přijme digitální vysílání, tak ho i nahraje. U nové televize budete mít pravděpodobně full HD rozlišení, ale tak se vysílá jen na 1. multiplexu (česká televize na některých vysílačích), ostatní vysílají ve stejném rozlišení, jako analogové video - tedy nekvalitně a na velké televizi to vypadá ošklivě. Pokud budete chtít lepší obraz, tak platit kabelovce, nebo platit satelit, nebo si filmy ve fullHD stáhnout, přes USB připojit a TV (nebo i STB) je dovede přehrát.
A fungovalo by, kdybych k tomu analog. videu koupil nějakou redukci, např SCART - HDMI a to zapojil do TV, přehrávalo by video staré VHS? Nechci, aby video nahrávalo, ale jen přehrávalo.
Ano, tahle TV scart má a kdyby neměla měla by ta redukce smysl, aby video přehrávalo vhs? A to starší DVD které má digitální tuner bude schopno nahrávat i podle nové normy Hetc a nebo se musí k němu přikoupit buď novy stb nebo rovnou něco nového co to bude umět nahrávat?
Redukce Scart - HDMI neexistuje. Je to analog a digitál. Tudíž něco úplně jinýho. Sice existují jakési převodníky, ale nemyslím si, že to je nejlepší nápad a ani cena není lidová. Navíc, pokud ta televize má Scart, není to potřeba. Osobně bych nahrávky na videu probral, nějaký nahraný filmy z TV bych vyřadila stáhnul z netu. Pokud by se jednalo o nějaký rodinný záznamy tak bycj je digitalizoval a video poslal do křemíkovýho nebe.
DVD nebude podle nový normy schopný nahrávat, musel by jsi k němu koupit nový STB, ale pak mě přijde zbytečný a vcelku pracný nahrávat ze STB na DVD, kde musím pořád přehazovat placky.
Tudíž bych s DVD udělal přesně to samý co s videem a zakoupil kvalitní STB, k tomu radši větší externí disk a je vystaráno. Budeš moci nahrávat a dívat se přitom na něco jinýho, navíc se ti na externí disk vejde mnoho, ale opravdu mnoho nahrávek, kde nebudeš muset přebírat placky nebo kazety.
Dobré přirovnání, no trochu v tom plavu, a jakou TV byste mě doporučil koupit, myslím 4K Ultra HD nebo jen Full HD?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.