Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mica kryt v mikrovlnce

Od: welsiot odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, manželka nechtěně odstranila hnědý kryt mica v nové mikrovlnce. Kryt jsem tam zpět vložil, ale chci se zeptat, jestli je jedno, kterou stranou je dán. Jedna je totiž světle hnědá a druhá mírně stříbrná. Je to závažné a mělo by se to raději odnést do servisu nebo to je prkotina? Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

0x

Z Vašeho dotazu jsem úplně přesně nepochopil o jaký kryt se jedná, jestli to je ten, který uvnitř trouby na boční stěně kryje mikrovlnný zářič, tak na jeho orientaci nezáleží, je prostupný pro mikrovlny z obou stran, musí ale správně držet. Jestli se po čase používání na něj dostanou nečistoty (mohou zatéct i z druhé strany) očistěte jej dřív, než se to začne připalovat a sršet výboj.

welsiot
hodnocení

Ano, jedná se o kryt, který je uvnitř na pravém boku a chrání magnetron. Dotaz směřoval spíše na to, jestli jeho případné otočení nemůže mít vliv na nějaké větší záření z magnetronu. Každopádně děkuji za odpověď, uklidnil jste mne:)

Orientace destičky je lhostejná - materiál, z kterého je vyrobena, lze koupit pod názvem MIKANIT.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]