Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení indukčního sporáku

Od: michalo odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl bych se poradit, mám indukční desku se šporákem. Zapojuje se elektricky stejně jako sporák se sklokeramikou? 3 faze, nuza, zem?
děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

1x

doufám, že je to otázka jen tak a nebudete to opravdu zapojovat, když se takhle ptáte :)

krtek66
hodnocení

0x

proč by se měl jinak?...však barvy drátů k sobě...

hodnocení

0x

Těžko říct, když nevíme o jaký sporák jde...

Musíte se podívat do návodu nebo přímo na svorkovnici.

michalo
hodnocení

Jde mi také o to jestli musí být fáze zfázovány? U sklokeramiky je to prý jedno.
děkuji
rv*

Pokud se váš indukční sporák otáčí, tak může být důležité, v jakém pořadí jsou fáze zapojené, aby se netočil na druhou stranu. Ale jinak je to jedno. Obvykle jsou jednotlivé plotýnky (které jsou zapojeny mezi fázi a nulák) rozhozené mezi jednotlivé fáze, aby zatěžovaly síť rovnoměrně. Ale pokud to jistič dovolí, nic nebrání celý sporák zapojit na jednu fázi, nebo to rozhodit na dvě fáze, nebo i na tři fáze.

"...jestli musí být fáze zfázovány?"

Co si pod tím mám představit *sok*? Jako jestli je důležité pořadí fází? U odporové zátěže? To nemyslíte vážně, že ne?! Jestli ano, tak na to radši nesahejte!

michalo
hodnocení

Dobře a jak se zapojuje ele.trouba s indukční deskou? Je tam jen jedna svorkovnice pro připojení nebo jsou potřeba 2 kabely?
děkuji

Pokud je to sporák vcelku s troubou, bude jedna svorkovnice a jeden kabel, jestli položiš indukční desku na troubu, budou kabely 2. My třífázovej proud nemáme, a běží ind. sporák na 1 fázi. Zapojoval to elektrikář, páč je nutno mít potvrzenou revizi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení sporáku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]